Почетна / Фудбал / Широм планете

Руски посланик жели да хулиганизам претворе у спорт пред старт СП у Русији

Руски посланик Игор Лебедев предложио је необично решење, годину дана уочи Светског првенства у фудбалу, како би стао на крај фудбалском хулиганизму, предложивши да се борбе између навијача легализују и постану посматрачки спорт, преноси АП
ФОТО: Ројтерс

Организоване групе Руса тукли су се са Енглезима на улицама Марсеља током прошлогодишњег европског шампионата у фудбалу.

Таква дешавања инспирисала су Лебедева да створи спорт који он назива „драка”, што на руском значи борба, у коме ће се састати по 20 бораца на две стране и такмичити ненаоружани унутар борилачке арене.

На сајту Либерално демократске партије Русије Лебедев је написао да би организоване туче могле да прерасту из навијачке агресије у мирно ометање.

Рекао је да би спорт могао да послужи као пример енглеским навијачима за које је рекао да су лоши борци.

Русија би била пионир новог спорта, наводи он, рекавши да би борбе између супарничких група могле привући хиљаде гледалаца.

- Рецимо, дођу енглески навијачи и траже борбу. Добиће одговор - изазов прихваћен, састанак на стадиону у договорено време - рекао је Лебедев.

Неке од навијачких група већ одржавају сличне борбе, које су противзаконите.

Лебедев је раније подржавао хулигане, након њихових борби са енглеским навијачима у Марсељу, Лебедев је прокоментарисао сукоб рекавши:

- Тако је момци, само наставите.

Циљ Лебедева је да земља буде апсолутно сигурна за све туристе који долазе на Светски првенство у фудбалу у Русији 2018. године.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nikola
I sve to u kavezu pored terena za vreme trajanja utakmice.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.