Почетна / Фудбал / Широм планете

Шок: Лео Меси завршио репрезентативну каријеру у 29. години!

Најбољи аргентински фудбалер Лионел Меси, после четвртог изгубљеног финала са репрезентацијом, изјавио је да су умор и велико разочарање разлози повлачења из националног тима
ФОТО: Ројтерс

Аргентина је у финалу Копа Америка поражена од Чилеа после једанаестераца 4:2 (0:0), а управо је Меси био један од трагичара јер је промашио и после тога саопштио да завршава репрезентативну каријеру у 29. години.

Одлуку сам већ донео и то је то. Много сам се уморио и тренутно се тако осећам. Веома сам тужан после новог пораза. Размишљао сам у свлачионици и донео одлуку да је крај. Играо сам четири финала и није ово за мене. Покушао сам да будем шампион са Аргентином, али нисам успео – рекао је Меси после 133 утакмице и рекордних 55 голова за Аргентину.

Његов саиграч Серхио Агуеро изјавио је да још неколико играча размишља да се повучце, али није конкретно рекао на кога мисли.

Постоји још неколико играча који разматрају да ли да наставе да играју за репрезентацију. Ово је најгора свлачионица чији сам део. Осећај је гори него после пораза од Немачке у финалу Светског првенства у Бразилу – поручио је нападач Манчестер Ситија.

Чиле по опробаном рецепту, после једанаестераца, до трофеја против Аргентине
Фудбалска репрезентација Чилеа одбранила је титулу на Копа Америка, пошто је у финалу савладала Аргентину после пенала са 4:2 (0:0).
Чилеанци су на идентичан начин као прошле године дошли до трофеја и тако задали нови тежак ударац Аргентини.
Артуро Видал промашио је први ударац у пенал серији, Лионел Меси то није искористио јер је промашио цео гол и постао један од трагичара финала.
Чилеански фудбалери погодили су преостала четири шута, док је ударац Лукаса Биље у четвртој серији одбранио Клаудио Браво и донео свом тиму титулу у САД.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.