Почетна / Фудбал / Широм планете

Камерун губио са 3:0, па освојио треће место на Купу Афричких нација (ВИДЕО)

Фудбалска репрезентација Камеруна освојила је вечерас треће место на Купу афричких нација, пошто је у Јаундеу после извођења једанаестераца победила Буркину Фасо са 5:3
ФОТО: ЕПА/Фотографиа

Регуларни део утакмице завршен је нерешено 3:3, упркос томе што је Буркина Фасо водила са 3:0.

Буркина Фасо је повела у 24. минуту голом Стива Јага после центраршута Исе Кабореа. Каборе је заслужан и за други погодак, када је у 43. минуту прошао искоса по десној страни и центрирао пред гол, чувар мреже Камеруна Андре Онана испустио је лопту и она је ушла у мрежу.

Судија је првобитно показао да је пре него што је Каборе центрирао, лопта изашла у гол аут, али је после употребе ВАР технологије признао погодак. Трећи гол постигао је Ђибрил Оутара после додавања Бертрана Траореа у 49. минуту.

Први гол за домаће постигао је Стефан Баокен када је натрчао на одбијену лопту у 72. минуту, а затим је Венсан Абубакар постигао два гола за изједначење, у 85. и 88. минуту.

Судија је проверавао изједначујући гол пошто је током акције повређен голман Буркине Фасо који је испустио лопту, али је погодак признат, па је утакмица решена после извођења једанаестераца.

Голове за Камерун постигли су Венсан Абубакар, Николас Нгамалеу, Токо Екамби, Пјер Кунде и Амбруаз Ојонго.

У екипи Буркине Фасо прецизни су били Иса Каборе, Сумаила Оутара и Стив Јаго, а камерунски голман Онана одбранио је пенал Ибрахиму Туреу у трећој серији.

У финалу Купа Афричких нација у недељу од 20 часова у Јаундеу играће Египат - Сенегал.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
Očigledno se delija nije rodio 70tih bar. Mila je igrao i 82 i bio najbolji igrač Kameruna samo je tad imao 30 a u Italiji 90 je imao 38 ako ne i više godina jer je poznato na primeru berzan kange vange da se ne zna jel 86 il 76 godište ko kod većine Afrikanaca.
007
To su oni pravi Afrikanci koji igraju fudbal bez posebne taktike i kalkulacija. Ko pre 40 godina kad je baš Kamerun zablistao prvi iz Afrike na SP sa legendarnim Rože Milom i drugovima
Делије
Камерун са роже милом је играо на сп у Италији 1990,дакле пре 32 године.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.