Почетна / Фудбал / Широм планете

Катар очекује 1,2 милиона навијача током Светског првенства

Пет од осам стадиона на којима ће се играти утакмице Светског првенства већ је отворено, а изградња стадиона "Лусаил", на којем ће се играти финале, завршено је "98,5 одсто"
ФОТО: Википедија

Катар, земља домаћин Светског фудбалског првенства 2022, нада се да ће привући више од 1,2 милиона посетилаца током турнира, што је готово половина становништва те земље.

"Очекујемо долазак више од 1,2 милиона гледалаца током Светског првенства, које ће се одржати од 21. новембра до 18. децембра 2022", рекла је за Франс прес Фатма ал-Нуаими, менаџер за комуникације Организационог комитета Светског првенства.

Поред хотела који су већ доступни, биће развијена и "иновативна и привремена" решења, како би се пожелела добродошлица посетиоцима у овој земљи од 2.75 милиона становника, додала је она.

Посетиоци ће моћи да буду смештени на крузерима, у приватним кућама или у навијачким селима, а биће изграђено и 16 плутајућих хотела укупног капацитета 1.600 соба.

Раније је Организациони комитет саопштио да рачуна на долазак 1,5 милиона посетилаца пре, током и после турнира који ће трајати 28 дана.

Међутим, неки навијачи и коментатори већ су изразили забринутост због недостатка забаве планиране у овој конзервативној муслиманској земљи.

"Алкохолна пића биће допуштена у за то предвиђеним подручјима", рекла је Ал-Нуаими, признајући да алкохол није део катарске културе.

Поред тога, међународне невладине организације редовно критикују Катар због третмана стотина радника из Африке и Азије на великим градилиштима за Светско првенство.

Неколико европских репрезентација, укључујући Немачку и Норвешку, преузело је иницијативу да покаже своју подршку људским правим пре квалификационих утакмица за Светско првенство.

Катарске власти су редовно тврдиле да су "увек биле транспарентне по питању здравља и безбедности радника", док неки медији помињу велике људске жртве.

Пет од осам стадиона на којима ће се играти утакмице Светског првенства већ је отворено, а изградња стадиона "Лусаил", на којем ће се играти финале, завршено је "98,5 одсто".

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.