Почетна / Фудбал / Широм планете

Maрадона и Ђоковић - мајстори са сваком лоптом

Србин и Аргентинац у децембру 2011. играли тенис и ножни фудбал против Марка Ђоковића и његовог тренера
ФОТО: printscreen

Смрт Дијега Арманда Марадоне, не само једног од највећих спортиста свих време-на, него и једног од најхаризматичнијих и најпопуларнијих, изазвала је лавину сећања на бројне догађаје из његовог живота.

У једном тренутку су се укрстили животни путеви Марадоне и Новака Ђоковића, најбољег спортисте света ове деценије, аса чији шампионски опус чак и превазилази Аргентинчев.

Нема сумње да ће Ђоковић, када оконча каријеру, имати статус који је и Марадона уживао, онај који припада само легендама чији успеси немају границу ни у времену ни у простору. Као што је Марадона одавно престао да буде само Аргентинац, тако је и Ђоковићев значај увелико превазишао српске оквире.

Њих двојица су се упознали крајем 2011. у Абу Дабију. Ноле је у престоници Емирата играо егзибицију, док је Марадона био тренер фудбалског клуба.

Искористили су прилику да се одмере и на терену.

- Спортска легенда Марадона нам је доказао да има талента са тениским рекетом! Игра боље тенис него што ја играм фудбал. Велико је, још једном, задовољство бити поред великог Дијега – рекао је тада Ђоковић.

Том приликом је одигран и дубл у ножном тенису.

- Било је то сјајно искуство, играли смо тенис, фудбал. Нас двојица смо лако побе-дили мог брата и његовог тренера. Наравно, то није тешко када играте са најбољим фудбалером свих времена – открио је Ноле неколико месеци касније у разговору за Спортски журнал на турниру у Дубаију. Требало је да понове сусрет и у Клубу авијације, Ђоковић га је позвао, али Марадона није имао времена због обавеза са клубом.

Дијего је у Абу Дабију демонстрирао и да године нису утицале на његове могућности играња са лоптом, овог пута тениском. Жонглирао је до бесвести, а Нолетов коментар био је веома кратак

- Величина лошпте је небитна за Дијега.

Аргентинац је признао да је био надигран у мајсторству рекетима, али је у једном интервјуу неколико година касније додао и да је у међувремену научио више о тенису и да једва чека да до реванша дође.

На жалост то се неће десити.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.