Почетна / Фудбал / Широм планете

УЦЕНА - Џуби тражили пет милиона долара

Идентитет уцењивача је познат и играчу, али и правосудним органима
ФОТО: ЕПА/Денис Тирин

Док Артјом Џуба добија све више подршке у јавности, после објављивања компромитујућег видеа који га је коштао места у репрезентацији и капитенске траке, испливала је и информација о томе да је уцењиван.

Од нападача Зенита тражено је пет милиона долара да скандалозни видео не буде објављен на интернету.

Идентитет уцењивача је познат и играчу, али и правосудним органима. Џуба, се, како пишу руски медији, састао са тим човеком и снимио разговор у коме се од њега тражи одређена свота. Будући да је реч о великом новцу и чињеници да није било гаранција да видео ипак неће бити објављен, Џуба није платио уцењивачу.

Целим случајем се већ бави и Федерална служба безбедности (ФСБ) која има довољно информација за покретање кривичног поступка за изнуду у посебно великим размерама. За сада је неизвесно и да ли ће бити донета таква одлука због потенцијалног скандала могућег процеса.

Истовремено, на интернету је покренута петиција да се Џуба врати у национални тим и до јуче ујутру је имала 27.000 заговорника, а у четвртак су учеснице „Прве женске академије” у Москви организовале митинг подршке испред Баљшој театра са паролама на којима је писало „бесрамно”, „ ја/ми Џуба” и „ сви то раде”.

После ремија (0:0)  Руса у Кишињеву у пријатељакој утакмици уочи два меча Лиге нација против Турске и Србије све чешће су у јавности и поруке да се Џуба врати у национални тим.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.