Почетна / Фудбал / Широм планете

Венгер: Европска Супер лига би уништила Премијер лигу

Бивши тренер Арсенала Арсен Венгер оценио је да поједини фудбалски клубови желе да оснују Европску Супер лигу пошто не могу финансијски да се такмиче са ривалима из Премијер лиге
ФОТО: ЕПА/Себастијан Ногије

Манчестер јунајтед и Ливерпул су у преговорима о оснивању новог такмичења вредног шест милијарди долара, у коме би учествовало до 18 клубова из пет европских најјачих лига.

Оснивачи желе да такмичење почне 2022. године, а Ђозеп Марија Бартомеу, који је у уторак поднео оставку на место председника Барселоне, недавно је рекао да је његов клуб већ прихватио да учествује.

Венгер, који је шеф програма глобалног развоја фудбала Међународне фудбалске федерације (ФИФА) рекао је да су ти планови усмерени на уништавање "супериорности" Премијер лиге.

"Премијер лига има супериорност, остале лиге покушавају да униште предност коју има Премијер лига. За њих је најбоља ствар да оснују Европску лигу, која би у основи уништила Премијер лигу. Ако се договоре са великим енглеским клубовима, то ће се догодити", рекао је Венгер, пренео је Скај.

Најбољи европски клубови би чешће играли у Супер лиги, али је Венгер рекао да би највећи добитници били власници клубова.

"У периоду смо власника који су инвеститори. Њихов први циљ је да зараде више новца. Европска Супер лига је можда један начин да зарадите више новца", навео је Венгер.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ma nemoj
I ovakva LŠ kakva je sad, uništava mnoge druge nacionalne lige!
ne unistava
Nikog bre nije briga za ocajne istocnoevropske klubove i niko normalan ne zeli da gleda u osmini finala Ludogorec-Kluz jer bi apsourdno bilo da ti klubovi igraju tu fazu a ne klubovi daleko bolji, ovako kvalitet pobedjuje i kad neko postane evropski prvak onda je to postao u konkurenciji najboljih, niko ne brani ligama da napreduju na rang listi, poput ruske lige, imaju tri kluba i dobro igraju, osim mozda Krasnodara... Ovakva LS i jaca te slabije lige, pre samo 10 godina nisi mogao mastati da ti 25 miliona evra udje od Lige Sampiona, od toga oko 14-15 samo od plasmana.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.