Почетна / Фудбал / Репрезентација

Генерални секретар ОФК Београда: Кад трава није била подшишана, Петковић је тражио да сам узме косилицу

Смрћу Илије Петковића изгубио је цео српски фудбал, ФС Београда и ФС Србије, где је радио до свог последњег дана у животу, али можда ће највећа празнина да остане код његових Романтичара са Старе Карабурме
ФОТО: ОФК Београд

Донедавно је Илија Петковић био председник Скупштине ОФК Београда, ако се изузму формалности много више од тога, један од највећих симбола плаво-белих деценијама уназад.

Живео је са ОФК Београдом, где год да је играо или био тренер мислио је на клуб и стално му се несебично давао – подсећа Здравко Јокић, генерални секретар српсколигаша са Омладинског стадиона, дугогодишњи интернационални судија.

Петковићу су тешко падале године у којима су Романтичари били далеко од главне српске фудбалске сцене. Његов ОФК Београд био је један од важних чинилаца у југословенском и српском фудбалу, а садашњи игра тек у тећем рангу такмичења.

Није могао да поднесе чињеницу да се такмичимо у Српској лиги. Нервирало га је и стање стадиона, кад трава није била подшишана тражио је да сам узме косилицу, знао је да је чупа и рукама. Свакодневно је долазио у клуб, на све начине се трудио да помогне, разговарао је са свима који су могли да учине нешто да нам буде боље.

Илијин син Душан дуго је носио плаво-бели дрес, и унук Јаков определио се да на Старој Карабурми учи фудбал.

Петко је унука доводио на тренинге у осам ујутру, никад није тражио да Јаков има било какву протекцију у млађим селекцијама...

Комплетан текст можете да прочитате у броју Спортског журнала за 30. јун. Уколико желите да се претплатите на електронско издање Журнала кликните ОВДЕ.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

djoko
svaka cast legendi fudbala ali danasnje rukovodstvo ofk beograda je dno dna.Toliko
Svedok
Molim?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.