Почетна / Фудбал / Репрезентација

Тумбаковић: Није логично да у јуну играмо бараж

Селектор Србије није сигуран да ће се доигравање играти у јуну ове године
ФОТО: Н. Неговановић

Одлука УЕФА да одложи Европско првенство са 2020. на 2021. годину очекивао је и Љубиша Тумбаковић, селектор репрезентације Србије.

- Логично је да се термин помери за годину дана, другог решења у оваквој ситуацији није било. Лето 2021. налази се у међупериоду до Светског првенства 2022. у Катару - прва је реакција главнокомандујућег на клупи Орлова.

Предложено је да се бараж утакмице, самим тим и наш са Норвешком одигра у јуну ове године уколико пандемија са коронавирусом до тада постане прошлост?

- Очекивао сам да против Норвежана играмо крајем године кад играчи буду у форми, током наредне сезоне. Видећемо да ли ће та одлука да буде потврђена. Није логично да у јуну играмо бараж ако репрезентативци пре тога не буду имали активности у клубовима.

Да ли је боље што је УЕФА одложила ЕП за наредно лето уместо за децембар или јануар што се такође помињало као опција?

- Тешко би било уклопити организацију утакмица у 12 земаља у зимском термину. Лето је ипак, најбоље за завршне турнире - рекао је Тумбаковић док се одмара у породичном дому у Београду.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nemokukasvisemolimte
Majstore, imaces nedelju-dve da ih dovedes u formu. Sta je tu problem? Ili je to previse traziti od tebe za mesecnu platu od cirka 10-15.000 evra? Evo ja cu zivota ti...
Pedja
Tumbakovicu, nema sta ko tebe da pita. Igrace se kad bude moglo, da li je neko u formi ili nije, ni to nije tvoj problem. Kako nasi igraci nebudu u formi, tako ce biti i ostalima. Ovo ce biti bukvalno ista situacija za sve. Jedino treba da se nadas da Haland ne bude u formi, to je znacajnije, nego da nasi budu u formi.
Rio Bravo
Jedino ce tebe da pitaju?Tebi nista ne odgovara,najbolje da te puste bez baraza...
Rio Bravo
Vrati malo film u nazad par dana...tad je kukao za igrace koji su u Italiji,a realno jedino Milenkovic moze biti starter. sms rezerva....Kolarov i Maksimovic su kolateralna steta...Tumbakovic je svestan da je on limitiran da vodi neki jaci klub a kamo ki reprezentaciju,i da je ovde politicki postavljen....zato kad god bude sa Norveskom njemu nece odgovarati,zivinbili pa videli...
SRBA
Sta nije u redu u tome sto je rekao? Ako igraci ne budu igrali narednih par meseci logicno da nije moguce da se tada igra ova utakmica i ostale iz baraza. U pravu je covek. Haters will hate!
Željko Pavlović
Može.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.