Почетна / Фудбал / Репрезентација

Орлови уз навијаче траже први тријумф против Украјине (недеља, 15 часова, САСТАВИ)

Утакмица је за нас значајна из више разлога јер желимо да надградимо све оно добро што смо досад урадили – истакао је селектор Србије Љубиша Тумбаковић
ФОТО: М. Рашић
Србија – Украјина (недеља, 15 часова)
Стадион: „Рајко Митић”. Капацитет: 52.000. Судија: Роберт Маден (Шкотска).
СРБИЈА: Дмитровић, Миленковић, Ни. Максимовић, Коларов, Младеновић, Не. Максимовић, Миливојевић, Радоњић, Љајић, Тадић, Митровић.
УКРАЈИНА: Пјатов, Караваев, Кривцов, Матвиенко, Муколенко, Сидорчук, Коваленко, Малиновски, Јармоленко, Јеремчук, Конопљанка.

 

Пут започет у Лисабону, у марту, на почетку квалификација за Европско првенство 2020. репрезентација Србије завршиће данас против Украјине.

Селекција некадашња совјетске републике већ се пласирала на континентални шампионат, а највећи је и дужник Орлова.

Пораз у Љвову (0:5) заболео је све у фудбалској Србији, отежао нам посао до краја циклуса и због тог, као и пораза од Португалије у Београду, ни победа из недељног меча неће бити довољна за друго место уколико Луксембург не изненади Кристијана Роналда и другове.

Осцилације у игри против Луксембуржана, тактичка недисциплина, прерано опуштање нису нас коштали изгубљених бодова, али су нам задали много брига пред долазак јачег ривала. 

Сигурно ћемо скренути пажњу играчима на пропусте, поготово што нам предстоји дуел против квалитетнијег противника. Без обзира што Украјинци нису дошли у најјачем саставу, имаћемо тежак испит јер је неки пут теже теже играти против оних из другог плана, играча који горе од жеље да се докажу. За нас је ова утакмица посебно значајна из више разлога. Шансе за пролаз на ЕП кроз квалификације су минималне, али резултат нам је интересантан из милион разлога. Правимо платформу, надграђујемо се – свестан је Љубиша Тумбаковић, селектор Србије, да би њему и изабраницима тријумф могао да представља ветар у леђа уочи скоро извесног мартовског баража. 

Први стручњак Орлова не бежи од критика због празног хода у другом полувремену окршаја са Луксембургом, међутим, издваја и добре ствари из претходна четири меча колико је седео на клупи нашег државног тима.

Има неког помака. Одиграли смо такмичарски јако добро полувреме против Португалије, за похвалу су одређени детаљи из Луксембурга, као и првих 45 минута у четвртак. То су ствари које треба да надградимо у сваком облику, технички, тактички, моторички... Проблем је што немамо више простора, укупно смо на три окупљања провели заједно двадесетак дана. Можемо само да пратимо форму играча у клубовима, да гледамо утакмице и узимајући све у обзир правимо композицију тима за бараж у марту.

Тумбаковић није одступио од принципа да не открива састав, донекле и да би сакрио детаље од противника.

Биће можда измена, ротација на појединим позицијама, видећемо... Ништа нисмо препустили случају, направили смо детаљну анализу противника, морамо да обратимо пажњу на све детаље, пре свега тактичку дисциплину и одговорност.

Додатни мотив поред реванша за катастрофу у Љвову, Орловима би данас могао да представља негативан низ против Украјинаца.

Ни у једном од шест мечева, од којих је само претходни, у јуну, био у квалификацијама за велико такмичење, наш државни тим није успео ни да ремизира са некадашњом совјетском републиком.

Наравно да би то требало да нас мотивише, и ја ћу да је искористим тај детаљ на састанку са играчима. Резултат ипак, не зависи само од једног тима. Све утакмице Украјинаца које смо скаутирали показале су да су до првог места у групи дошли захваљујући фантастичној тактичкој дисциплини, високом нивоу мотивације. Прва утакмица у јуну одредила је цео ток квалификација, што такође иде у прилог констатацији о колико се озбиљној репрезентацији ради.

Семафор деветог кола Б групе квалификација за ЕП:
15,00: Луксембург – Португалија
15,00: Србија – Украјина
Табела: Украјина 19 бодова, Португалија 14, Србија 13, Луксембург 4, Литванија 1.
Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bari
Uzdam se samo u Mitrovica,Tadica i Ljajica.Ostalo, smuti pa prospi.
B.J. 47
Ako budu igrali kao protiv Luksenburga lose nam se pise, ne gine nam ponovo petarda, odbrana nam je ko svajcarski sir !!!
SUDIJA
Odbrana koja ništa nije pokazala ni uspela protiv Luksemburga ne uliva poverenje . Ovaj je gori od Krstajića . Vratite nam Antića ili Muslina tadsmo bar nešto igrali
A uuuu
Sastav da se uplaši Budućnost iz Dobanovaca!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.