Почетна / Фудбал / Репрезентација

Тумбаковић о Јовићу: Јавио се поруком, нека каже да ли је био повређен

Угледни шпански лист АС је пренео да Јовић није позван у национални тим јер га је казнио Тумбаковић
ФОТО: EPA/FOCKE STRANGMANN

Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић рекао је данас да "нема право да буде љут ни на кога", упитан за непозивање Луке Јовића у национални тим, и додао је да му се нападач Реал Мадрида поруком јавио после утакмице са Португалом.

- Немам право да будем љут ни на кога, већ да радим посао на начин који мислим да је најбољи. Лука Јовић је млад играч, а моја тренерска одговорност иде у правцу и педагогије, васпитања. Морам да штитим интерес посла којим се бавим. Он је направио то, јавио се поруком. Схватио сам да тај његов одговор поруком тражи објашњење директно са селекотром, а он то није урадио. Да ли је био повређен, треба да утврде лекари, а не ја - рекао је Тумбаковић на конференцији за новинаре у Вилњусу.

Угледни шпански лист АС је пренео да Јовић није позван у национални тим јер га је казнио Тумбаковић.

Тумбаковићу је сметало додатно питање да појасни да ли је Јовићева порука конкретан разлог непозивања у репрезентацију нападача Реал Мадрида.

- Морам да признам да сам више очекивао од конференције пред утакмицу. Неке приоритете морамо да испоштујемо када већ Лука није ту. Више ме занима после тешког пута како да организујем тренинг. Ако треба да скрећемо пажњу на теме које мени нису интересантне, хајмо, али после утакмице, а не сад. Имамо јако пуно простора када се вратимо да причамо на ту тему. Морате да питате Луку да ли је био повређен и зашто се није јавио селектору.

Репрезентација Србије има минималне шансе да се кроз квалификације пласира на Европско првенство, али Тумбаковић верује у чуда.

- Чудо да би се десило, прво мора да зависи од нас. Ако не победимо, било које чудо да се деси, није чудо. Идемо степеник по степеник, прво да покушамо да победимо Литванију. А, чуда се дешавају - навео је селектор српског националног тима.

Србија ће сутра од 20.45 гостовати Литванији у квалификацијама за Европско првенство.

Говорећи о Литванији, Тумбаковић је навео да је то другачија, боља екипа од оне која је играла против Црне Горе коју је водио, али и Србије у Лиги нација и потом у првом дуелу квалификација играном у Београду.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Brazilac 11
Koliko nemamo sistematičnost i sistem u fudbalskom radu...Novinari i medijumi imaju, takođe, loš uticaj na neke "problematične situacije".Da li je problem srpskog fudbala i reprezentacije igranje, ili neigranje jednog fudbalera koji duva klupu... Da li je problem brazilskog fudbala, igranje, ili neigranje Nejmara ? Da li je problem argentinskog fudbala, da li će Mesi davati golove kao u Barseloni ? Pa...normalno da nije, ili bi trebalo da bude normalno.Imali smo, na primer, Antića - uništen i neiskorišćen za srpski fudbal.Imali smo Muslina - uništen i neiskorišćen za srpski fudbal.Možda imamo dobrog selektora, ali bojim se da ćemo i njega uništiti.Na čiju korist radimo u našu štetu ? Ko i u ime koga konstatuje da Tumbaković ne zna da radi svoj posao ? Koji su to kriterijumi ? Zvezdaški ? Tumbaković je uradio fantastične stvari u fudbalu, mogao bi i sa našim mladim fudbalerima, ako mu se omogući...Ukoliko nije Tumbaković pravi čovek, ok.Postavlja se pitanje, jer FSS ok ?
elp
Odlican komentar. I slazem se da danasnje novinarstvo, kao i politita, doprinose unistavanju sporta u drzavu, a isto tako i "ratu" medju navijacima.
Profa sa Brda
Dokle ćemo da nasedamo na piskaranja španskih i italijanskih sportskih listova? Pred svaku međunarodnu utakmicu reprezentacije Srbije ili naših klubova, oni puštaju u opticaj tekstove kojima se remeti psihološka stabilnost naših igrača i atmosfera u reprezentaciji/klubovima. Gledam to otkada znam za sebe, a 55 mi je godina. (Kad se samo setim Španije 1982... Ma svaki put to rade.)
Sima
Meni su smešni selektori koliko se angažuju oko nebitnih stvari a taktika i rezultati u drugom planu. Nije došao, ne spominješ ga i idemo dalje!
JA
Ko ti kaze da se on "angazovao", postavljeno mu je pitanje i on je odgovorio. Tumba je sasvim covek na mestu, fer i korektan.
Miki
Jak si mi pa ti trener pa ce da se ljutis
@Miki
Nebitno ko je selktor, i nije uopste u pitanju selektor jer on nista nije uradio, vec igrac koji se poneo neprofesionalno. Nije jos poceo da igra ni u svom klubu, mlad je, treba da cuti i da igra i da koristi svaki minut da se DOKAZE, jer je on jos uvek samo potencijal.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.