Почетна / Фудбал / Репрезентација

Рајковић: Спремамо се за бараж, имамо квалитет за одлазак на ЕП

Фудбалери Србије играју у понедељак од 20.45 у Виљнусу против Литваније, у квалификацијама за Европско првенство 2020. године
ФОТО: Н. Неговановић

Голман фудбалске репрезентације Србије Предраг Рајковић рекао је данас да ће његова екипа у предстојећој утакмици квалификација против Литваније ићи на победу како би се што боље припремила за бараж за Европско првенство 2020. године.

- Очекује нас добро познати противник, са њима смо играли у Лиги нација. Свакако ћемо ићи на победу како бисмо се припремили за бараж у марту. Имамо још неке математичке шансе, али реално је да размишљамо о баражу, да правимо план и тактику за март - рекао је Рајковић новинарима на аеродрому "Никола Тесла" уочи пута у Литванију.

Фудбалери Србије играју у понедељак од 20.45 у Виљнусу против Литваније, у квалификацијама за Европско првенство 2020. године. Србија је трећа на табели са седам бодова из пет утакмица, четири мање од другопласираног Португала, који је такође одиграо пет мечева. Украјина је прва са 16 бодова, али из шест утакмица. На Европско првенство пласираће се прве две екипе.

Србија је пре два дана у пријатељској утакмици у Крушевцу победила Парагвај са 1:0.

- То је била добра провера, Парагвај је добра екипа. Играли смо добро, појачали смо ритам са играчем више и на крају победили, што је важно за атмосферу. Добра је атмосфера, сви се добро слажемо и до марта ћемо направити да то буде савршено. Из дана у дан је све бољи рад са новим селектором, још се уигравамо - навео је Рајковић.

Упитан о томе ко ће бити први голман, Рајковић је рекао да тројица голмана боре за место у тиму, а да ће селектор Љубиша Тумбаковић донети одлуку.

- Надам се да ћу ја бранити у Виљнусу. Биће тешко јер се игра на вештачкој подлози. Надам се да ћемо бити спремни, даћемо макисмум да добијемо утакмицу. Имамо квалитет да одемо на Европско првенство, то заслужујемо. Спремамо се, радимо на томе, сви верујемо да можемо да направимо то - рекао је Рајковић.

Репрезентативац Стефан Митровић рекао је да екипа у одличној атмосфери одлази у Литванију.

- Максимално озбиљно смо одиграли утакмицу против Парагваја, што је веома битно, ухватили смо континуитет победа и сутрашња утакмица је важна за тај континуитет. Очекујем тешку утакмицу, услови за игру су мало играчији пошто се игра на вештачкој трави. Биће тешко али мислим да нашим квалитетом можемо да остваримо још једну победу и да се што боље припремимо за следеће окупљање -  навео је он.

Митровић је рекао да екипа добро сарађује са новим селектором.

- Полако схватамо његове захтеве, тек је друго окупљање. Можда игра против Парагваја није била као што се очекивало и ми смо очекивали бољу игру. Математички смо још у игри за пласман, али треба бити реалан и спремати се за бараж. У Португалу смо пропустили шансу, бараж је велика шанса за нас и треба да се усредсредимо на то.

Жреб за бараж одржаће се у новембру.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Hehehe
Nemate golmana!!!
Miki
Tako je ,nadamo se uspehu i plasmanu
Odličan golman
Treba da bude prvi izbor apsolutno
Ahaa
Pitaj Muslina zašto ga je oterao posle prve utakmice?!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.