Почетна / Фудбал / Репрезентација

Матић: Нисам разочаран, дали смо свој максимум против "страшне" екипе

Немања Матић изјавио је да не може да буде разочаран јер сматра да је његов тим дао максимум у поразу од Португалије (2:4) и да верује да је научио нову лекцију
ФОТО: И. Веселинов

"Свако је дао свој максимум у овом тренутку. Чистог образа смо напустили терен. Португалија је заслужено победила, искористила је индивидуални квалитет који има, искуство и брзину. Португалце су постигли четири гола, што није лако и демонстрирали зашто су освојили последње Европско првенство", истакао је Матић новинарима после меча.

Шансе Србије за пласман на ЕП, признаје Матић, сведене су на минимум.

"Играћемо до самог краја, па шта буде. Нисам разочаран јер, као што сам рекао, дали смо свој максимум у овом тренутку против "страшне" екипе. Да вам не говорим о именима, и сами знате ко све игра за њихову репрезентацију. Можда само да нисмо примили и четврти гол".

Како је додао, може много тога да се научи из овог пораза.

"Морамо доста паметније да играмо у наредном периоду. Наша екипа има доста младих играча".

Његов саиграч Никола Миленковић истакао је да су репрезентативци Србије имали велику жељу да изненаде првака Европе, али да је пресудио велики квалитет гостију.

"Нису нас изненадили, оно што смо припремали на тренинзима успело смо да реализујемо на терену, али када се јури резултат није лако."

"Оставили смо доста простора на терену и они су то искористили. Имају доста квалитетних играча који су нас казнили", поручио је он.

Дефанзивац Фиорентине објаснио је ситуацију код првог гола Португалије када се сударио са голманом Марком Дмитровићем, а Вилијам Карваљо одбитак убацио у празну мрежу.

"Кренули смо да избацимо лопту, десио се одбитак који су искористили, то се дешава у фудбалу", закључио је Миленковић, који је против Португалије дао првенац у националном тиму.

Србија квалификације за ЕУРО наставља у уторак гостовањем у Луксембургу.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

misa tumbas
velika je razlika bila u igri pogotovo prvih 20-30 minuta. Drzali su ljudi loptu kolko I kako su hteli. Mi nismo mogli dva pasa da spojimo I da zadrzimo loptu . Na njihov presing nasi panicili kao da imaju 10 godina.
Bato
Može 100 selektora kad svaki poziva Matića, Kolarova, Mitrovica sa kojima u zadnjih 10 godina nigde ne odosmo. Jedini Miha je hteo da se otarasi ovih lenčuga.
ACM
Ne slažem se sa nekim stvarima u komentaru. Mitrović ti apsolutno nije potreban u ovom kontekstu. Prošle godine smo igrali SP. Kod Siniše su igrali razni menadžerski igrači, tek na kraju kvalifikacija smo ličili na nešto!
Sipa
Ti, Maticu, pogotovo !
straja
Kazes iskoristili su "iskustvo i brzinu"...sto se tice iskustva pa nije ni Srbija bila nesto NEISKUSNA...sve sam INTERNACIONALAC...a sto se brzine tice (Kolarov) ko nam je brani da biramo brze igrace!!! Mislim da u nekom drugom grmu lezi zec...u kom ,"poznata floskula", znamo SVI.....naravno i ja,hvala Bogu da me niko nista i ne pita??
Marko Pavlović
Jeste.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.