Почетна / Фудбал / Репрезентација

Орлићи против Аустрије стартују на ЕП (понедељак, 18,30 часова, САСТАВИ)

Србија у понедељак, дуелом са Аустријом у Трсту, почиње борбе на 25. шампионату Старог континента за младе
Србија – Аустрија (18,30 часова, РТС 1)
Стадион: „Нерео Роко”. Капацитет: 20.500. Судија: Андреас Екберг.
СРБИЈА: Радуновић, Гајић, Миленковић, Јовановић, Богосавац, Рачић, Лукић, Радоњић, Пантић, Живковић, Јовић.
АУСТРИЈА: А. Шлагер, Улман, Лајтнер, Маресић, Дансо, Инголич, Љубичић, Шлагер, Волф, Хорват, Грбић.

 

Од изабраника Горана Ђоровића после убедљиво одиграних квалификација очекује се да заблистају и учине сународнике поносним.

Успех се на неки начин чини подразумевајућим после пристизања појачања из А репрезентације Луке Јовића, Николе Миленковића, Андрију Живковића, Немању Радоњића и Сашу Лукића.

И у том саставу Орлићима ће бити тешко против браниоца трона Немачке, са такође играчима из сениорске селекције.

- Спремали смо се у добром амбијенту. Најважније да су сви играчи здрави. Жељно очекујемо почетак турнира. Поштујемо све ривале, али верујемо у наш квалитет – истиче селектор Горан Ђоровић.

Познајете Аустрију из квалификација?

- Квалификације су једно, а првенство нешто сасвим друго, али нисмо имали разлога да их дуго анализирамо Аустријанце. Поштујемо их, ради се о изузетној екипи. Знамо да све репрезентације долазе мотивисане и да неће бити лаког меча.

Одакле прети највећа опасност?

- Аустрија је физичка јако спремна. Познајемо њене врлине и мане. Играчи знају да све што смо радили у прошлости сад губи на значају ако добре игре не поновимо на првенству.

Које су амбиције и жеље на ЕП?

- Доста играча је играло за А тимове. У овој конкуренцији све селекције се мање-више познају. Знали смо да ће многи, као и ми довести најбоље играче. Аустрија има повратнике, као и ми. Све репрезентације су дошле да остваре најбоље резултате. Терен ће показати ко највише заслужује место на трону.

Колико је важно на психолошком плану што имате у саставу шампионе са Новог Зеланда?

- Драго нам је што смо комплетни. Све репрезентације имају ментално спремне играче. Потребно је заборавити прошлост, успеси од раније се не рачунају. Наши играчи играју у амбициозним клубовима. Овај турнир је другачији од других, јер само првопласирани сигурно иду у полуфинале – закључио је Ђоровић.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stršljen
Koji bre orlići, pa to su kao i a selekcija očerupane kokoške. Fudbal u Srbiji treba ukinuti na jedno 5 godina, pa jovo nanovo i novi sudije i funkcioneri i fudbaleri ali bez političara i politike. Ovako samo se brukamo gde god da se pojavimo i lupaju nas neki koji do juče nisu ni igrali fudbal. Za to ove očerupane kokoške suspendovati na 5 godina i da se narod ne zamlaćuje sa nepismenim "fudbalerima" koji ni slova fudbalska neznaju.
Ne treba nama ukidanje na 5 godina vec nam treba da se oteraju svi koji vode ovaj nas fudbal i da se uvedu normalna pravila kao svugde u svetu i svetski nacini rada i treniranja i sve bi bilo bolje.
crveni dres, plavi šorc, bele štucne
Zašto Srbija ne igra u crveno-plavo-beloj garnituri? Taman se dobio neki identitet, pa se promenilo u crveno-plavo-crveno, pa sad crveno-belo. Čemu sve to? Zašto menjate ono što je dobro?
Marko Pavlović
Hoćemo dve pobede protiv Austrije i Danske!
RS
Sretno ,pamet u glavu od prve do poslednje sekunde .
Raca
Samo jako do totule

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.