Почетна / Фудбал / Репрезентација

КАКО СУ ИГРАЛИ: Тадић играч утакмице, „осмица” и селектору Крстајићу!

Србија је одлично почела квалификације за пласман на ЕП 2020. године, ремијем на најтежем гостовању, актуелном прваку Португалији – 1:1
ФОТО: Бета/АП

Анализирао: Зоран СТОЈАДИНОВИЋ

Душан Тадић је у седмом минуту из једанаестерца, којег је претходно изборио Мијат Гаћиновић, довео Орлове у вођство> У 42. минуту евроголом је изједначио Данило.

Било је у међувремену, али и у другом полувремену много узбуђења пред оба гола, био је то врло добар меч на „Ла Лужу”...

Марко Дмитровић      7

Имао је среће, али и знања да истрчи кад је требало, пресече лопте „кроз одбрану“... Гол Данила није могао да брани...

Антонио Рукавина     7

Могао је да одахне кад је Роналдо затражио измену, али, је и у дуелима с Рафом Соузом имао пуне ноге посла...

Урош Спајић     6,5

На тренутке толико испрепадан, срећом, Србија није кажњена... У другом полувремену се искупио спашавањем гола кад су сви већ видели капитулацију.

Никола Миленковић 7

Пуно посла имао је с робусним Дијегом Соузом, Португалац је само једном добио ваздушни дуел...

Филип Младеновић   6,5

Очекивао је дуел с Роналдом, али је најбољи светски фудбалер отишао на леву страну и препустио такође опасног Рафу Силву да мучи повратника у репрезентацију Србије.

Немања Максимовић 7

Као лав се борио с јачим од себе, шут Данила морао је да блокира...

Адем Љајић       7,5

Изненађење вечери, на позицији задњег везног на тренутке је играо толико рационално и мирно као Немања Матић у најбољим данима...

Дарко Лазовић  6,5

Није лако проћи поред Гереира... Али ни Гереиро није прошао поред Лазовића... Морао је да буде активнији у игри... али у 58. минуту умало није направио шансу Пртугалцима...

Душан Тадић     8

Све се вртело око њега, лопте за завршни ударац, шансе, гол... Најбољи наш играч...

Мијат Гаћиновић       7

Фантастично је утрчао из другог плана, изнудио пенал... Већ после 20 минута морао је због повреде да буде замењен.

Александар Митровић        7

Намучио је Пепеа, успео једном да главом с копачке скине лопту Португалцу, вратио је до Младеновића...

Замене

Немања Радоњић        6

Заиграо је уместо Гаћиновића, али се није наиграо...

Андрија Живковић    6

Умало није постао трагичар због олако изгубљене лопте на центру....

Сергеј Милинковић Савић -

Смирио игру, стао на лопту, али недовољно играо за оцену.

Селектор Младен Крстајић          8

Свака част за тим, тактику. Измене му нису донеле резултат, али све што је Србија синоћ показала у Лисабону заслужује похвале и респект.

Коментари34
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Darko
Loši oni loši mi
dmitar
sto dmitrovic 7 sve bilo super spasao 3 cista gola onaj sto je primio ni nojer u naj danima bi 95 % primio
Realista
Ne znam na osnovu cega je Dmitrovic dobio samo 7? Decko je pokazao da je nas najbolji golman u zadnjih 20g.! Tadic kao sto sam i ranije govorio je najbolji srpski fudbaler, bilo je samo pitanje vremena kada ce to da pokaze! Dobili smo Maksimovica i Lazovica, ali se pokazalo koliko nam trebaju Nastasic i Milivojevic, odbrana je blago receno uzas. Mitrovic je van forme, valja se i ripa po terenu, Jovic trenutno jaci igrac, iako mislim da bi skupa bili ekstra. Sve u svemu nisu bili losi, dosta srece imali, Krstajica nisam uopste podrzavao, sad je tu, nema se vise sta pricati, vjerovatno ce otici na EP, imamo dobre igrace, ali to je sve jer on nije trener za velika dela, sa npr.Jokanom minimalac cetvrtfinale Ep.
Dule "Grobar"
Sta reci srtecniji, nego pametniji. Ono sto je po meni bilo dobro, jeste borbenost koja je zaista bila na nivou. Gol koji smo primikli ne bi odbranila ni dva golmana, zajedno na golu. Taj gol (Danilov) skrivila je odbrana koja je Danila pustila da vuce loptu bar30 metara, a da niko nije izasao na njega i blokirao sut. Dmitrovic nas je u stvari spasao jer je "skinuo" najmanje tri zicera. Meni se pored Tadica koji je sazreo u vrhunskog igraca, svideo jos i Ljajic (na sredini) i Milenkovic u odbrani koji je odigrao perfekjtno. Verujem da bi u tandemu sa Nastasicem, kada se oporavi od povrede i vrati u formu imali dugo sjajan tandem centralnih bekova. Spajic to nije, veliki je tremaros, a kad je ono u pet metara promasio ceo fudbal - dobro da sam preziveo. Mitrovic, kao i uvek dobar Srbin - pravi ratnik. I svi ostali su pokazali kako se zalaganje i borbenost na visokom nivou isplate, pa te i onda i sreca prati. Sto se tice onog penala, hvala do neba slovenskom bratu Poljaku!
Znalac
Dmitrovic 8, Rukavina 6,5, Milenkovic 6, Spajic 7, Mladenovic 6,5,Maksimovic 7, Ljajic 6,5,Lazovic 7, Tadic 8, Gacinovic 7,Mitrovic 6, Radonjic 6,Zivkovic 6, Milinkovic-Savic 6 Krstajic 5 Ovo su najrealnije ocene a ne da se podilazi...
poznavalac
A Pavkov na klupi, e moj Krstajicu!
Dule "Grobar"
Izvini, a sta ti je to "repka"? I kad ovako pises o Milenkovicu, zasto ti je iza njegovog imenas upitnik? U odbarni je bio jedini koji je celu utakmicu odigrao bez greske (pored gomana koji je odbranio i vise nego sto je morao).
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.