Почетна / Фудбал / Репрезентација

Крстајић: Србија треба да буде поносна на ове момке!

Задовољан је био селектор Србије Младен Крстајић после врло добре игре Орлова у Лисабону и сјајног резултата против Португалије
ФОТО: Бета/АП

Утакмица је донела оно што смо ми и очекивали, јаку селекцију Португалије, али и добро организовану Србију, каошто смо имали прилику да видимо против Немачке. Повреда капитена домаћих пореметила је Португалију, исто тако и нас повреда Гаћиновића из 21. минута, где је без загревања Радоњић ушао у игру. То су неке ствари које су се поклопиле, кад све саберемо и одузмемо, ово је реално – рекао је на почетку конференције за новинаре Крстајић.

Упитан је био селектор Србије и око ситуације кад је судија Марчињак свирао једанаестерац, па на интервенцију помоћника променио одлуку:

Што се тиче тога, судија је реаговао тако како је реагобао, нисмо најбоље видели из позиције у којој смо били. То морате да питате судију, ја нисам судија. Што се тиче Роналда, већ сам то рекао, као што је он битан, тако је и нама битан сваки играч. Морате да знате да је Србија играла без капитена Коларова, Матића, Фејсе, Пријовића, Костића, Гаћиновић се повредио... Ми нисмо земља која има педесет једнако квалитетних играча, сваки нам је подједнако битан. Ово што су момци урадили сада и против Немачке пре неколико дана је за свако поштовање. Мислим да су они изнели комплетан терет ове турнеје. Србија треба да буде поносна на ове момке – истакао је Крстајић.

Крстајић је потом и прокоментарисао срећну победу Украјинаца у Луксембургу, уз напомену да очекује неизвесну борбу у групи до самог краја квалифиакционог циклуса.

Показатељ наше утакмице против Португалије и оне у Луксембургу, где је Украјина аутоголом у 93. минуту славила, говори да ће ова група бити заиста неизвесна, до самог краја. Ако се не варам, пре три дана овде била је чврста и тешка утакмица. Добро је за нас, атмосферу и самопоуздање пред мечеве који нас очекују у јуну, са Украјином и Литванијом код куће. Овај бод нам много значи. Рекао сам и после меча са Немачком, момци су чврсто на земљи, тако ни сада неће бити еуфорије. Имамо два и по месеца да се смиримо, да се што боље спремимо за јунски циклус. Очекујем да се и играчи који су били повређени врате.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
za momke ceo SVET zna da su fenomenalni još samo kad bi ih znalci vodili i dobri stigli u fss
psycho
Mi na momke jesmo ponosni ali na tebe nismo. Ti si jedna neznalica i molim te odlazi !
beograd
Još jednom se pokazalo koliko smo mi nemoćni!Sramna igra,taktika nije ni postojala osim da se svi nabijemo u naš šesneterac i branimo.Mi nismo uputili šut u gol selektore!Sram te bilo,trebaš da se stidiš svog kukavičluka i neznanja!Mi imamo momke koji znaju da igraju fudbal ali ti nemožeš da ih ohrabriš i motivišeš da to i rade.Da li ću dok sam živ gledati reprezentaciju sa dva špica,Jović je morao da igra ovu utakmicu kao i svaku narednu!Jedino pozitivni je što smo dobili golmana koga smo i imali ali protekcijom je Stojković morao da brani!Bravo Dmitroviću!
mladima dati šansu na vreme
Ozbiljne ekipe koje ostvaraju značajne rezultate imaju uigranu odbranu. Za Srbiju skoro svaki put pozadi igra neko drugi. Vratiti Nastasića i kad Maksimović bude spreman, uigrati poslednju liniju: Nastasić, Maksimović, Milenković. Ili ako se insistira na 4 igrača pozadi, onda da sve značijniju ulogu dobijaju Šehović/Bogosavac i Gajić. Liga Nacija je bila sjajna prilika za uigravanje odbrane. Treba misliti na budućnost. Ili će Kolarov i Rukavina igrati još 5 godina?
bata mare
Da li treba da izgubimo sansu da se plasiramo na prvenstvo da bi ovog smenili..pa zar jedno prvenstvo nije bilo dovoljno? Kako vas nije sramota ,sve vas koji ovog podrzavate.Hvala sudiji i sreci za bod.Odlazi nesreco dok nije kasno. Dozovite se pameti ako je... Prst na celo bato!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.