Почетна / Фудбал / Репрезентација

Мaксимoвић: Сазревали смо и учили кроз грешке у Лиги нација

Немачка и Србија одиграле су 1:1 у Волфсбургу у тест мечу пред старт квалификација за Европско првенство 2020, гол за Панцере дао је Леон Горецка, а за Орлове Лука Јовић
ФОТО: fss.rs

Специјално за Журнал: ЗОРАН СТОЈАДИНОВИЋ

Никола Максимовић, често у другом, синоћ је избио у први план. И то у најјачој провери, против Немачке, увек јаке, гладне победа, титула...

- Показали смо да смо сазрели кроз Лигу нација и да можемо да играмо са јаким противницима. Одиграли смо јако добро прво полувреме, имали и шансу да дамо и други гол да решимо утакмицу У другом делу су нас стиснули с обзиром да имају велики број јако квалитетних фудбалера, имали су и негативан резултат, али после примљеног гола подигли смо се и нисмо дозволили да изгубимо што је изузетно битно.

Колико партије против оваквог ривала подижу самопоуздање пред наредне тешке мечеве?

- Наравно, показали смо сами себи да можемо. Велики број младих играча у Лиги нација искористио је шансу и поново у Волфсбургу и сада желимо да и у Португалији остваримо повољан резултат.

Већ сте председнику описали како сте спасили гол, можете ли детаљније?

- Имао сам срећу кад је предриблао Марета, надао сам се да ће направити међукорак и дати ми времена да стигнем да изблокирам. Успео сам да блокирам и наравно, срећан сам због тога.

Да ли вам је ово велико охрабрење пред утакмицу са Португалијом?

- Наравно, показали смо да смо сазрели и да смо учили из неких грешака у Лиги нација и да смо спремни, али не треба да се опуштамо. Ово је тек прва у низу тешких утакмица, почињу квалификације... Желимо да у Португалији остваримо повољан резултат...

Хоћете ли имати снаге за то?

- Наравно да хоћемо, имамо пет дана да се припремимо. Прво да се одморимо, а затим да се у Лисабону и припремимо за утакмицу – закључио је Максимовић.

Гаћиновић: Дали смо рано гол, то нас је подигло
Мијaт Гaћинoвић је пoтврдиo клaсу из Бундес лиге...
- Дa ли су Немци били фaвoрити? Нaрaвнo, пa oни су фaвoрити прoтив 99 пoстo селекцијa прoтив кoјих игрaју. Одличнa су екипa, aли и нaмa је недoстaјaлo некoликo вaжних игрaчa. Дaли смo рaнo гoл, тo нaс је пoдиглo, имaли смo јoш приликa, aли у нaстaвку су oни ствoрили мнoгo шaнси и спaсиo нaс је Дмитрoвић. Штетa збoг неких aкцијa из првoг пoлувременa и прoпуштених приликa, aли мислим дa мoжемo дa будемo зaдoвoљни - истaкao је Гaћинoвић. 
Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

zokiknez
onaj Ninkov ako poseduje UVERENJE mora na svakojmutakmicim da ga nosi oko vrata i na zahtev sudije pokazuje.
Marko
Dok su na sredini igrali Sergej i Maksimovic mi smo dobro parirali Nemcima, kad je usao Lukic mnogo smo pali. Jovic je Nemce ubijao presingom.
stručnjak
jedina zamerka i pitanje zašto je zamenjen Gaćinović a ne LJajić i kojim povodom su ušli radonjič i pavkov? da neće oni igrati na sledećoj utakmici ili je to naređenje odgore???????????????????
Musmila i poneki sampinjon
Ako igraju 11 Pavkova ostadosmo bez svih 11 igraca u 15om minutu utakmice a protivnicki bez 6.Usao covek u igru da na prijateljskoj utakmici povredi Sanea mozda je dobio 5000 eura od Solskera ili obecanje da ide u MAN UTD ako ga povredi,onda je opravdano.Decko je samo igrac sa puno srece borben je i to nekad zasluzi ali imamo mnogo boljih napadaca da bi on bio u sastavu.
expert
Za radonjića ne znam,po meni ne zaslužuje da bude tu,ali zašto da Pavkov ne igra?Gde ti živiš stručnjak,i kojim očima gledaš,crno-belim možda ?
Sale
Jedna od lošijih utakmica. Nemci promašili 15 šansi. Plašim se da smo ispucali sreću i da će nam se sve vratiti protiv Portugala! Možemo lako da popijemo 4,5,6 komada.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.