Почетна / Фудбал / Репрезентација

Србија због повреда без Коларова, Матића, Тадића, Фејсе и Костића

Српски фудбалери ће прво играти пријатељску утакмицу са Немачком, а потом ће се састати са Португалијом на почетку квалификација за Европско првенство
ФОТО: И. Веселинов

Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић рекао је данас да велики број играча има проблема са повредама, што додатно отежава посао пред дуеле са Немачком и Португалом.

- Коларов неће наступити против Немачке, Матић неће бити спреман уопште. Није у најбољем стању, то је хендикеп за нас. Фејса је такође проблематичан, он ће нас сачекати у Лисабону. Тадић има проблема са примицачем, Костић се жали на повреду задње ложе и примицача, Митровић пар недеља вуче повреду. Тако је, како је, остајемо на 21 играча. Има још ситних повреда. То је саставни део и можда и нормално у овом моменту. Нема кукања, имамо момке који ће дати максимум - рекао је Крстајић на конференцији за новинаре у Старој Пазови.

Српски фудбалери играће прво пријатељску утакмицу са Немачком, а потом ће се састати са Португалом на почетку квалификација за Европско првенство.

Селектор је навео да неће додатно позивати играче и изразио наду да ће се поједини опоравити и вратити у тим до утакмице са Португалом.

- Свесно смо позвали 27 играча баш због тога што је било најава да има проблема са повредама. Надам се да ће они који су повређени, да ће већ од четвртка или петка бити са екипом - казао је Крстајић.

Најавио је различите саставе у предстојеће две утакмице, а новинаре је занимало да ли евентуалан пораз од Немачке може да уздрма екипу.

- Страх не постоји, нити ће, ни код мене, ни код играча. Не треба да нас пољуљају резултати Немачке у последњих пар година јер је то светска велесила. Имају 50 играча који у сваком моменту могу да играју. Имају свој систем, принцип рада и то гаје без обзира на то шта се дешава. Немце увек мораш да поштујеш. Верујем у ове момке да ће дати максимум и показати да имају квалитет. Резултат не би требало да утиче на нас, зависи од тога како ћемо да се представимо пре утакмице са Португалом, која је за нас много важна утакмица - рекао је Крстајић.

Додао је да има идеје око формације због великог броја повреда, али да „неће да ломи преко колена” и да ће добро размислити.

Крстајић је упитан о изјавама Луке Миливојевића и Марка Грујића, који су демантовали његове претходне речи.

- Окупили смо се да причамо о предстојећим утакмицама, све остале ствари везане за прошлост, немам више коментар. Окрећемо се момцима који су позвани и утакмицама које следе - одговорио је Крстајић.

Конференцији за новинаре у Старој Пазови присуствовао је велики број медија, а Крстајић је навео да му је драго због тога и да је то „знак да је фудбал у Србији поново у првом плану”.

Утакмица против Немачке играће се 20. марта у Волфсбургу, док је дуел у Лисабону заказан пет дана касније.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
e kad bi bilo istina da su stali iza svojih drugova a protiv ove neznalice to bi bila prava vest....
kiki
Steta sto igra Lukic a ne Luka kako treba ma da odlican je Jovancic iz Zvezde vise nego ovaj Branko koga zovu
RS
Nastasic nije standardan ni u Salkeu koji je a petnaestom mjestu u njemackoj lizi.
Гост
А због Крдтајића без Миливојевића и Настасића.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.