Почетна / Фудбал / Репрезентација

ФИФА: Младен Крстајић води нове звезде ка светлој будућности

Светска кућа фудбала на свом сајту објавила изузетно афирмативну причу о репрезентацији Србије
ФОТО: Н. Неговановић

Успешно завршено такмичење у Лиги нација поправило је рејтинг репрезентације Србије у свету што се види и по изузетно афирмативној причи о Орловима и њиховом селектору Младену Крстајићу објављеној на званичном сајту ФИФА.

Крстајић је представљен као млади храбри стручњак који је са новим такође младим фудбалским звездама храбро кренуо у светлу будућност фудбалске Србије.

“Светско првенство у фудбалу у Русији 2018. године било је разочаравајуће за Србију. После победе од 1:0 у првом мечу против Костарике, Орлови су голом Александра Митровића водили против Швајцарске која је преокренула резултат и победила 2:1. То је повећало притисак пред трећу утакмицу у групи против петоструког шампиона Бразила, а пораз од 2: 0 спустио их је на треће место у групи и натерао да спакују ствари за повратак кући.

Покретање лиге УЕФА Нација неколико месеци касније значило је и повратак на такмичење убрзо након Светског првенства, што је за земљу која је имала разочаравајуће тренутке у Русији био идеални начин да се што пре врате у иру…

Срби су успели то да учине управо под окриљем свог младог тренера Младена Крстајића, који је био помоћник Славољуба Муслина током квалификације 2018. године у Русији пре него што је преузео команду у јесен 2017.

Србија је победила у Дивизији Ц у УЕФА лиги у којој су се срели са Литванијом (1:0, 4:1), Румунијом (2:2, 0:0) и Црном Гором (2:0, 2:1), захваљујући чему је обезбедила прелазак у “Б” дивизију за следеће издање турнира.

Као додатна награда, Србија је добила и скок за шест места у ФИФА - Кока-Колиној светској листи и сада је као 29. поново у првих 30. Захваљујући том непобедивом трку са шест утакмица од Светског првенства.

Тим изгледа мало другачији од оног који је учествовао у завршној фази у Русији. Средњи део екипе сада воде два дефанзивна играча Немања Максимовић и Саша Лукић, а преузима Немања Матић, који је био повређен.

Сергеј Милинковић-Савић се надао да ће у Русији створити име, али до тренутка када је дошла Лига УЕФА нација, Душан Тадић је био тај који је вукао конце иза нападача. Тридесетогодишњи везиста Ајакса који је постигао свој пети и шести гол у овој сезони Лиге шампиона пре две ноћи против Бајерн Минхена, такође је пронашао мрежу у Лиги нација.

У централној одбрани, Милош Вељковић је био редован од утакмице са Бразилом, док је Никола Миленковић пружио солидно утисак уз њега, а Антонио Рукавина преузео место од легендарног Бранислава Ивановића.

Адем Љајић је два пута ушао у записник, али главно лице напред је још увек Фуламов нападач Александар Митровић који је постигао шест голова на мечевима у Лиги нација - више него било који други играч у Европи. То би могло бити и више, пошто је прокоцкао једанаестерац "Паненком" против Црне Горе.

“Потпуна посвећеност у свакој ситуацији" тражио је Крстајић од својих суперзвезда, као тренер који је играчко име направио у Шалкеу и Вердеру, знајући вредност дисциплине након деветогодишње каријере у Бундеслиги. Митровић се искрено извинио због те "безбрижне" грешке, а Крстајић се супротстављао неким похвалама.

- Митровић је много учинио за овај тим - рекао је 44-годишњи тренер. - Он је један од најбољих фудбалера у Лиги нација, постигао је доста голова, одвео нас је и на Светско првенство.

Заиста, са циљем добитника калибра Митровића у тиму, Крстајић је одлучио да игра без Луке Јовића који је ове сезоне био једна од нападачких звезда у Бундеслиги са десет голова и пет асистенција.

- Веома сам поносан што сам тренирао своју земљу - закључио је Крстајић. – Диван је осећај бити у таквој позицији са таквом одговорношћу, а најбоље је кад све иде добро, што значи да су сви срећни. Бити селектор Србије није лак задатак јер сам недавно постао тренер – закључио је Младен.

“Можда је то случајност, али они заједно крећу ка светлој будућности” закључио је аутор афирмативне репортаже о репрезентацији Србије предвођеној селектором Крстајићем.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Napred u propast
Nema nam spasa sa Kokezama, Karadžićima i ostalim komunjarama i prevarantima, mafijom i sitnim ćiftarama...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.