Почетна / Фудбал / Репрезентација

Србија боља од Црне Горе, умало од готовог вересија (ВИДЕО)

Орлови су са 2:1 победили Соколове, стрелци за нашу репрезентацију били су Љајић и Митровић, док је за госте погодио Мугоша
ФОТО: И. Веселинов

Србија - Црна Гора 2:1 (2:0)

Стрелци: 1:0 - Адем Љајић у 30, 2:0 - Александар Митровић у 32, 2:1 - Стефан Мугоша у 70. минуту.

Београд - Стадион: "Рајко Митић". Гледалаца: 15.416. Судија: Алберто Маљенко (Шпанија). Жути картони: Гаћиновић и Матић (Србија) Мугоша, Симић, Копитовић и Јанковић (Црна Гора)

СРБИЈА: Рајковић, Рукавина, Миленковић, Вељковић, Коларов, Матић, Максимовић, Гаћиновић (од 71. Лукић), Љајић (од 90. Радоњић), Тадић, Митровић (од 83. Јовић). Селектор: Младен Крстајић.

ЦРНА ГОРА: Петковић, Марушић, Копитовић, Симић, Вешовић, Шћекић (од 46. Бољевић), Косовић, Јововић, Иванић, Јанковић (од 82. Ђорђевић), Мугоша. Селектор: Љубиша Тумбаковић.

 

Фудбалска репрезентација Србије победила је Црну Гору са 2:1 у мечу 5. кола четврте групе Ц дивизије Лиге нација.

Србија је коло пре краја прва у групи са 11 бодова и потребна јој је победа над

Орлови у последњем колу дочекују Литаванију у уторак од 20.45 на стадиону Партизана.

Србија је повела у 32. минуту после сјајне контре и гола Љајића, да би после два минута Митровић дуплирао предност. У 38. минуту вођа навале Орлова је очајно извео пенал и пропустио прилику да повећа предност наше репрезентације.

Црна Гора је била боља у другом делу, дала је два гола, али срећом по нас један је поништен због наводне офсајд позиције. Играо се 59. минут, Јанковић је извео слободњак, Мугоша је главом матирао Рајковића, подигнута је заставица и досуђен је офсајд, чини се неоправдано.

У 70. минуту Црногорци су смањили нашу предност, Косовић је био архитекта, а Мугоша стрелац. 

До краја меча наш тим је успео да се одбрани и тријумфује.

Ток меча:

Селектори Србије и Црне Горе, Младен Крстајић и Љубиша Тумбаковић, братски су се поздравили пред почетак дуела.

Прво полувреме

1. минут - Први шут на мечу виђен је после пола минута, Александар Коларов је опробао ударац са неких 20-ак метара, али лопта је отишла поред гола.

2. минут - Црна Гора је први пут запретила. Владимир Јововић је после соло продора шутирао са ивице казненог простора, Предраг Рајковић није морао да реагује јер је лопта завршила преко гола.

5. минут - Стефан Мугоша је веома неопразно стартовао и фаулирао Душана Тадића, па је судија Алберто Маљенко показао први жути картон на мечу.

16. минут - После великог кикса Немање Максимовића на средини терена уследила је контра Соколова, али срећом по наш тим Милош Вељковић је маестрално реаговао и зауставио госте.

19. минут - Одличан шут Стефана Мугоше са ивице шеснаестерца, али још боља одбрана Предрага Рајковића

25. минут - Добра акција Србије и покушај Александра Коларова да заврне лопту на петерац, али сјајна реакција Марка Симића који је отклонио опасност.

29. минут - Владимир Јововић је поново био опасан по гол Србије, али Милош Вељковић је избацио лопту у корнер.

30. минут - Феноменална контра Србије, Душан Тадић је маестрално упослио Адема Љајића, а овај је одлично шутирао и погодио за 1:0!

32. минут - Још једна фантастична акција Орлова, овога пута је Александар Коларов сјајно центрирао, а његов имењак Митровић мајсторски реаговао и затресао мрежу Црногораца!

36. минут - Капитен Црне Горе Марко Симић ударио је шаком у главу Александра Митровића и добио само жути картон.

37. минут - Вођа српске навале Александар Митровић сјајно је упослио Мијата Гаћиновића који није успео да затресе мрежу гсотију.

38. минут - Немања Матић је оборен у казненом простору, те је судија показао на белу тачку. Александар Митровић је извео пенал, али то је урадио много лоше, па је лопта отишла преко гола.

44. минут - Немања Максимовић је покушао главом, лопта је окрзнула стативу, али на нашу несрећу са спољне стране гола Црне Горе.

45. минут - Сјајан центаршут Александра Коларова из корнера, још бољи ударац Митровића главом и нестварна одбрана Данијела Петковића. После ударца из угла са друге стрене, којег је извео Адем Љајић, Александар је поново шутирао главом, али овога пута лопта је отишла тик поред стативе.

Друго полувреме

46. минут - Александра Шћекића заменио је његов имењак Бољевић.

47. минут - Александра Коларова на неких 17, 18 метара оборио је Борис Копитовић који је добио жути картон. Искусни бек је извео слободњак, али лопта је отишла поред стативе.

59. минут - Марко Јанковић је одлично извео слободан ударац, Стефан Мугоша је главом матирао Предрага Рајковића, али гол није признат због наводне офсајд позиције. Чини се да су судијије погрешиле...

61. минут - Жути картон за Мијата Гаћиновића.

65. минут - Сјајан шут Марка Иванића са 25 метара и одлична одбрана српског чувара мреже.

70. минут - Прелепа акција гостију и гол Стефана Мугоше после додавања Небојше Косовића

71. минут - Мијата Гаћиновића заменио је Саша Лукић.

73. минут - Нова шанса за госте, овога пута шутирао је Марко Јанковић, али Предраг Рајковић је добро реаговао.

75. минут - Жути картон за Марка Јанковића.

78. минут - Шут Душана Тадића са 20 метара после корнера. Лопта је завршила поред гола.

82. минут - Друга измена код гостију, Лука Ђорђевић је ушао у игру уместо Марка Јанковића.

83. минут - И Младен Крстајић је извршио другу промену, Лука Јовић је ушао уместо Александра Митровића.

84. минут - Незгодан ударац Владимира Јововића и одлична одбрана Предрага Рајковића. Могли су Црногорци до гола после корнера, али наши дефанзивци су успели да избију лопту и отклоне опасност.

87. минут - Жути картон за Немању Матића.

90. минут - Немања Радоњић заменио је Адема Љајића.

Семафор 5. кола Лиге нација:

Ц дивизија

Група 4:

Србија – Црна Гора 2:1 (Љајић 30, Митровић 32 - Мугоша 70)

Румунија – Литванија 3:0 (Пушкаш 7, Кесеру 47, Станчиу 65)

Табела: Србија 11, Румунија 9, ​Црна Гора 7, Литванија 0. Напомена: Литванија је испала у Д дивизију.

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Realista
Bio na utakmici, atmosfera mrtva, da nisu deci podelili karte ne bi bilo ni 5 hiljada ljudi, oseti se losa hemija navijaca prema FSS i nacionalnom timu. Igra tanka, odbrana losa, Veljkovic kiksara, Ljajic sebican, Mitrovic mrtvac posle 60 minuta, Crnogorci bili drugo poluvreme bolji,samo sto su dosta tanki, selektor nam je izgubljen u vremenu i prostoru, ima Jovica i Prijovica i ne koristi ih, veze sa zivotom nema. Bas me zanima i voleo bih da sledece utakmice budu u grupi sa jacim timovima, pa da vidimo na cemu smo, ovo je za sada lose u dosta tankoj grupi.
Niksic
Srbi dobro ste prosli,tuge tuzne
Тужно ти јутро
Хвала Србине
RS
Pobjedi ne treba gledati u zube ,cestitke za osvojena tri boda i to je to. Fudbalska reprezentacija neigra vec godinama dobro ,nije bitan selektor ,bilo ko da dodje nece biti bolje ,velike se pare obrcu u fudbalu i to je osnovni razlog zasto nasi igraci igraju tako ,zasto publika nedolazi na stadion ,ima tu jos mnogo toga zasto je tako ,zasto fudbal postaje biznis a nikako nacionalni sport a pogotovo nije narodna zabava kao nekad.
Marko
Selektor ko selektor ne pita se on vec drugovi iz Partizana,ko ce koga da zamjeni,koliko se vidi svojom gluposcu pravi kardinalne greske,kod 2:0 trebao je osveziti igru a ne povuci u odbranu uz srecu je uspeo,zao mi je crnogoraca sto ne izvukose remi,da dokazu tupanu da glava sluzi za pamet ne ljepotu...
ljubo
mislim da je mitar napravio fer play potez promasisvsi penal za koji mislim da nije postojao.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.