Почетна / Фудбал / Репрезентација

Лука Миливојевић: Платио сам главом, тешко да ћу поново у репрезентацију!

Лука Миливојевић рекао је да је због истицања мишљења после пораза од репрезентације Швајцарске (2:1) на Мундијалу „главом платио” и да ће тешко у оваквом амбијенту да се врати у репрезентацију
ФОТО: Бета/АП

Знам да треба да будем део репрезентације, али нисам због ствари које немају везе са фудбалским квалитетеима. Има људи који одлучују да ли треба да будем у репрезентацији. Истина је да сам изостављен са списка после комуникације на СП, где сам упитан шта мислим после меча са Швајцарске. Рекао сам да бисмо са четири бода ишли даље, коцкали смо се превише у последњих 15 минута и измена није била логична – рекао је Миливојевић у интервјуу за Спорт клуб.

Каже да би све лакше прихватио да је замењен за играча на његовој позицији.

Платили смо главом све, на крају сам и ја платио главом јер сам изнео мишљење. И онда сам дошао до закључка, ако не могу да кажем мишљење, онда и не морам да будем тамо. Ако ја треба да кажем нешто што би они волели да чују, од мене то неће чути јер нисам такав. Онда су после тога уследили напади у јавности који везе немају са фудбалом, а још више ме окренули против њих – наглашава капитен Кристал Паласа.

Према његовим речима нема никакав проблем да погледа било кога у очи и каже све што има, за разлику од оних који су га оптужили да је хтео да направи пуч у репрезентацији.

Оно што је мени најдраже је да постоји у тиму више од 20 играча који буквално живе заједно, проводили смо све време заједно тамо и они сви знају шта се дешавало. Не могу да схватим је како неко може да изађе са изјавом за коју зна да никад није постојала, да стане иза те изјаве. Два играча, па онда селектор који потврђује те речи и на крају дођеш до сазнања да нико од њих то није рекао.

Речи око пуча потврдио је селектор Младен Крстајић, а онда се према речима Миливојевића покајао.

То ми је још већа сатисфакција да сам на правом путу. Што се тиче саиграча, знам да ће неки од њих да ме подрже и сви знају шта је истина. Сутра не бих имао проблем да одем на конференцију са било ким од њих, погледам их у очи и кажем им шта имам, а они ће имати проблем јер су причали лажи.

Такође, нагласио је да ће се тешко у догледно време поново бити позван у национални тим.

Нема велике разлике са мном и без мене, не може један играч толико да утиче на колектив, али с друге стране под којим условима бих се вратио? Код њих бих се тешко вратио, не волим да радим са људима који лажу, измишљају, такав нисам, волим да дам целог себе за тим, да максимално изгурам и да се жртвујем колико могу за тим. Знам ко сам, шта сам, стојим иза својих речи, а са њима ћу тешко радити у будућности – закључио је Миливојевић.

Србија задржала 35. место на ФИФА листи

Фудбалска репрезентација Србије остала је на 35. позицији на најновије објављеној ФИФА листи.

Србија је прошлог месеца победила у Црној Гори (2:0) и ремизирала у Румунији (0:0) у утакмицама Лиге нација, односно поправила салдо за осам бодова (1.471), али се није померила на листи.

Одмах испред „орлова” са бодом више је Северна Ирска, два више има Република Ирска, а пет Босна и Херцеговина, док су иза Исланд, Костарика и Турска.

Због сјајних игара Белгија је од овог месеца сама на врху ФИФА листе са поеном више од Француске, са којом је претходно делила прво место, трећи је Бразил, а редом Топ10 затварају Хрватска, Енглеска, Уругвај, Португалија, Швајцарска, Шпанија и Данска. Следећа ФИФА листа биће објављена 29. новембра.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

RS
Jedino tacno sto si rekao je da nema razlike sa tobom ili bez tebe . Zapamti da si prosjecan fudbaler i da reprezentacija Srbije i grb srpski su za nas sveti i bitni a ne vasi pojedinacni interesi ,meni je nebitan i Muslin i Milivojevic i Krstajic i Matic i FSS i menadzeri meni je bitna reprezentacija Srbije . Pozdrav iz narodne mase.
Рече фудбалер кога су скаути Андерлехта прогласили највећим промашајем у историји клуба.
JA
Uh velika steta!
Rema
Cela nacija veruje i misli da je uvek bolje napasti j rešiti utakmicu i da je Krstajić trebalo da traži 3 boda protiv svice... Drugo, ti kao igrač reprezentacije ne bi trebalo da pričaš šta ti prolazi kroz glavu, nego da budeš disciplinovan i slediš linije odluke trenera, kao što i radiš kada igraš za klub koji te plaća, jer nisi tu da se bavis taktikom nego da igraš... Treće, ti si odličan igrač i zato je svima što nisi u stroju, ali to je tvoja krivica!
@Rema
Svi smo znali pre utakmice da nam remi ne znaci nista. Da nisu dobili nas ne bi ni za 100 god FIFA dozvolila nereseno Svajc poslednju tekmu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.