Почетна / Фудбал / Репрезентација

Подршка Орловима: Доминирају заставе „Приштина” и „Подгорица”

Велики, историјски дан за Црну Гору и Србију. Прва утакмица две репрезентацији откако су раније југословенске републике пошле самосталним путем, ишчекивала се с нестрпљењем
ФОТО: Принтскрин

Подгорица је дефинитивно била у знаку фудбалу, можда и већем кад су на Градском стадиону гостовале цењеније репрезентације од Србије, попут Енглеске.

Већ од јутарњих сати улице ближе највећем спортском објекту у Црној Гори биле су затворене за саобраћај. Навијачи су почели да се окупљају неколико сати пре почетка меча.

Кафићи су били пуни, присталице домаће селекције са обележјима Соколова показивале су огромну приврженост државном тиму.

Усијање је достигнуто како се меч ближио почетку. Саобраћај се на неколико стотина метара од статина није одвијао. Групе навијача Црне Горе уз упаљење бакље и димне бомби кретале су се ка стадиону. Тешко је било избројати навијачке реквизите.

Стадион се пунио како се приближавао почетак утакмице. Чули су се за кратко повици „Србија“, али су их брзо надгласали симпатизери Соколова.

Из наше земље није ни било превеликог интересовања за меч у Подгорици, до среде је продато само 115 од 770 улазница које је по прописима УЕФА припало ФСС. На делу трибина где су били навијачи Орлова доминирале су заставе са натписима „Приштина” и „Подгорица”.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

FkpCascais
Crna Gora je proglasila sjedinjenje sa Srbijom 1918. pre stvaranja Kraljevine SHS. Komunisti su to sve isprevrnuli po naredbama visih sila da se Srbija geografski sto vise udalji od obale i zapada. Nasa najveca istorijska greska je bila sto 1918. nismo prvo stvorili jednu jasno definisanu sjedinjenu Srbiju. Mada je tesko to bilo izvodljivo jer su strani agenti i domaci placenici bili svugde infiltrirani i sav napor je bio nacinjen da se odbaci ideja prosirene nezavisne Srbije a prihvati ideja multietnicke Jugoslavije. Vatikan i nemci (austrijanci) su svim naporima lobirali da se spreci velika Srbija i da se spase katolicanstvo tako sto se skoro sva teritorijalna prosirenja dala Hrvatskoj. Srbija je pobedila rat, a Hrvatska se prosirila na nikad vece razmere. Posto Bosnu i CG nisu mogli da pohrvate, bitno je bilo stvoriti im nove identitete, samo da ne budu srbi. Tuga i zalost taj deo nase istorije...
gccg
drug, sve da je i to tacno iako ima istine... volio bi da mi objasnis samo, kako to da cg nije postojala prije 1918?? sta je sa berlinskim kongresom 1878 i prvom priznatom drzavom na balkanu? ko su bili onda ti ljudi ako im se drzava zvala cg? sve i da nismo bili isti narod u zadnjih 100 godina smo se toliko izmjesali da smo postali isti, ako ne isti onda od dve brata djeca.. a ja bi to objasnio ovako, dva brata zive u istoj kuci, ne slazu se, svadjaju i odluce da se podjele.. jesu li oni i dalje braca? dosta sa podjelama, svi mi odlicno znamo ko smo i sto smo.. pozz
Бари
Ако БОГ ДА једнога дана поново једна држава јер и један смо народ. Браво СРБИЈО!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.