Почетна / Фудбал / Репрезентација

Емотивни Вукомановић: Куме, можда си сада у бољем свету

Свакодневни телефонски позиви на релацији Антверпен–Београд, учестали с краја маја, у четвртак вече завибрирали су од вести запањујућег садржаја: преминуо је Горан Буњевчевић!
ФОТО: ФК Слован

Неверица на лицу и сува уста Ивана Вукомановића нису одавали ни јуче другачији утисак. Шок није попуштао... Породица Вукомановић остала је без венчаног кума...

Наше, 20 година грађено предивно пријатељство, данима обитава мојом главом. И у сатима борбе за живот, промицале су слике друговања у Црвеној звезди, тренинзи, безброј ноћи у карантину, „милион” предивних ствари... Буња је био јединствен, у исто време другар и ауторитет. Суштински, лаф какав се једном среће – у даху је изустио Иван Вукомановић.

Породично пријатељство учвршећно кумовском везом, 2004, није јењавало ни у постиграчким данима.

Причали смо и пре почетка квалификација, пре него што сам отишао у Братиславу, о Мондијалу. Хтео је да изгура своју идеју, радовао се тесту знања и времена, али... Мождани удар био је јачи. И то од здравог човека, једног од мозгова данашњег ФСС-а. Има ли правде, овоземаљске и космичке... – заплакао је млади тренер, настањен у Белгији.

Сећања навиру, шампионски дани црвено-белих, овога пута набијени емоцијама, изгледају незаборавније...

Смејали смо се безброј пута догодовштинама из Аустралије, са путовања из Сирије, Јордана... Обишли смо читав свет у те две године, планирали смо пут у Истру, трећу годину узастопно. Узалуд. Није нам било суђено да отпутујемо тамо. Буња је отишао на други свет, можда и лепши од овдашњег.

Закључак, натоварен подједнаким болом, провејава у истом тону:

Буњин одлазак велики је губитак за српски фудбал. Умео је да размишља, види другачије и далековидије, био је мозак ФСС. Уживао је тако својевремено и велико поштовање од нас, саиграча, као капитен, држао је екипу и баланс унутар ње... Осетио сам добро Горанову људску величину, годину дана делили смо собу. Туга.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.