Почетна / Фудбал / Репрезентација

Митровић: Не треба драмити после пораза од Чилеа! Јовић: Испунио ми се сан

Фудбалски репрезентативац Србије Александар Митровић рекао је да је боље изгубити од Чилеа на припремама у Аустрији, него против Костарике на Светском првенству, као и да због тога не треба дизати тензије у јавности
ФОТО: ФСС
- Тест утакмице за ово служе. Боље је да изгубимо сада, него прву утакмицу на Светском првенству. Следећа утакмица служиће да видимо где можемо боље и шта може боље. Чиле и Боливија су слични Костарики - рекао је Митровић новинарима у Грацу.
 
Репрезентација Србије је синоћ у Грацу у првој пријатељској утакмици на припремама у Аустрији изгубила од Чилеа са 1:0.
 
- Ми имамо наш квалитет и сигурно да ни противницима неће бити лако против нас. Чиле је у измешаном саставу играо с врло добрим играчима, али не гледамо ривале, гледамо наше двориште - рекао је Митровић.
 
Он је оценио да је екипа одиграла солидну утакмицу против Чилеа.
 
- Мислим да смо одиграли ОК утакмицу. Изгубили смо, али можемо да извучемо поуке. Играли смо у неком измешаном саставу, испробали неке ствари и искористили ову утакмицу да видимо недостатке. Радићемо анализу, видећемо шта није штимало - рекао је нападач Њукасла, који је полусезону провео на позајмици у Фуламу.
 
Митровић је казао да "не треба да се драми", као и да је у мечу против Чилеа "било позитивних и негативних ствари".
 
- Позитивно је што је лопта добро ишла, а лоше што нисмо имали завршни пас. Морали смо да будемо конкретнији испред гола. Играли смо у измешаном саставу, с новим играчима, па је можда због тога овакав резултат. Фалило нам је мало мирноће и среће. Лопта се у пар наврата одбијала и нисмо успели да постигнемо погодак, али исто тако могли смо и да примимо још један. Изгубили смо, али смо одиграли коректну утакмицу - закључио је Митровић.
 
Њега је у другом полувремену заменио дебитант у "А" селекцији Лука Јовић, који је истакао да је пресрећан због дебија, али да жали због пораза.
 
- Испунио ми се сан. То ми је био циљ ове сезоне. Успео сам да га остварим добрим играма у клубу. На списку сам за СП са најбољим фудбалерима у земљи. Сада је време да се овде доказујем, да покажем да заслужујем да будем у А селекцији - рекао је Јовић
 
- Тешка утакмица, после серије тешких тренинга. Настављамо да се спремамо за Мундијал и очекујемо да будемо све бољи и бољи - додао је он.
 
Многи тренери сматрају да је Јовићев највећи квалитет то што лако улази у гол шансе.
 
- Слажем се, али све зависи од екипе до екипе. Прави шпиц мора да искористи те шансе које му наместе. На мени да научим да те прилике све боље и боље користим и будем спреман за меч са Костариком - рекао је нападач Ајнтрахта из Франкфурта.
 
Он је за крај рекао да се мора на најбољи начин спремити за меч с Костариком и голмана Кејлора Наваса, који наступа за Реал Мадрид.
 
- Врхунски голман. Брани за најбољи клуб на свету. На нама је да пружимо максимум и да пробамо да га савладамо - рекао је Јовић.
Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pavle Bg
Ko drami? Ovo je tek početak.
Debeli
Ova utakmica je posluzila za ispunjavanje snova i zelja kako nekih igraca tako i menadzera. Isto tako, posluzila je i za gubitak samopouzdanja kod ono malo igraca koji nesto vrede. Umesto da startuju igraci koji ce igrati protiv Kostarike (makar 45 minuta) mi igramo u "VASAR" sastavu kao da Prvenstvo pocinje za 2 meseca.
uteha
a sergej devojcica nije dala izjave za medije svetska zvezda koju savetuje kezman covek koji je dva puta okrenuo ledja reprezentaciji na krajnje odvratan nacin

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.