Почетна / Фудбал / Репрезентација

Пријовић: Очекивања људи у Србији су велика, али су наша још већа

Александар Пријовић не обраћа пажњу да провокације из Швајцарске
ФОТО: В. Марковић

Иза Александра Пријовића дефинитивно је најбоља сезона у каријери, а бројке говоре више од речи, 39 утакмица у свим такмичењима и чак 27 голова. Српски нападач завршио је првенство Грчке на првом месту листе стрелаца и освојеним купом, све то била је најбоља увертира пред највећи изазов у 2018. години – Мондијал у Русији.

Младен Крстајић бар када су нападачи у питању нема главобољу, јер су Митровић и Пријовић решетали овог пролећа противничке мреже, само је питање могу ли у истом стилу да наставе на највећем планетарном такмичењу?  

- Генерално у доброј сам форми и могу да је пренесем на Мондијал. Оно што ме радује јесте да су и остали одлични. Интензитет тренинга је изузетно висок, тако да ћемо бити у потпуности спремни за прву утакмицу са Костариком – рекао је Александар Пријовић.

Како се приближава почетак Мондијала, полако расте еуфорија међу навијачима, али судећи по виђеном из Старе Пазове, бар када је прва недеља рада у питању, код репрезентативаца Србије нема тензије.

- Притисак увек постоји када су велика такмичења у питању. Није то ништа ново. У сваком амбициозном клубу је тако, ми то најбоље знамо, навикли смо да се боримо са притиском. Очекивања људи у Србији су велика свесни смо тога, али су наша још већа. Носимо се ми добро са притиском и великим очекивањима и неће због тога бити разлике у нашој игри.

Могао је нападач Србије да бира за коју ће репрезентацију играти с обзиром да је рођен у Швајцарској, али је изабрао земљу предака. Вољом жреба управо ће ове две селекције играти на Мондијалу, а нападач Орлова нема дилему да ли је направио добар избор или не.

- Мој избор је био једноставан и јасан од самог почетка. За мене никада није постојала друга опција, срце је желело да игра само за Србију. Срећан сам много због одлуке. Испунио сам сан да заиграм у баш у овом дресу.

И док се у репрезентацији Швајцарске баве стварима које немају много везе са спортом, наши репрезентативци не обраћају пажњу на „отровне“ стрелице које стижу са Алпа.

- Искрено немам неку посебну реакцију на провокације које долазе од неких играча репрезентације Швајцарске. Не постоји мотивисанија особа за тај сусрет од мене, а то ће се видети на терену. 

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

valjevac 014
Ne ocekujem nista, jer ste nista...
TARAS
Daj boze da gresim,ali prateci igre i rezultate nasih rivala u Rusiji,mislim da ni bod necemo osvojiti.
Ц витамин, сурутка и какао
Бар без пива и пљуги овај пут - био би нам то велики напредак.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.