Почетна / Фудбал / Репрезентација

НЕ ЗАБОРАВИТЕ: У уторак, 10. априла, Журнал вам поклања Панинијев албум СП 2018!

Цена албума на киосцима износи 200 динара, а уз сваки купљени примерак Журнала у уторак добићете га на поклон!
ФОТО: Принтскрин

Не заборавите, у уторак у Журналу, уз сваки купљени примерак нашег листа, на поклон ћете добити Панинијев албум „СП 2018”.

Свакако један од најбољих и најпродаванијих производа чувене компаније „Панини” из Модене су албуми са самолепљивим сличицама, а међу њима посебно место припада оном посвећеном Мондијалу у фудбалу.

Кренуло је од Светског првенства 1970. године у Мексику, рачунајући и тај албум Панини их је оваквих објавио 13, последњи у низу је наравно СП 2018. у Русији.

Наравно, што су старији и очуванији, албуми су самим тим и вреднији. Тај први је на пример продат за 2.400 евра, а према неким подацима то је рекордна сума, кад су у питању албуми са сличицама.

Кроз историју албуми су се прилично мењали. Тај први, такозвани „мексиканац”, имао је 52 стране и свега 271 сличицу.

Већ наредни, издање за СП у Минхену 1974, садржао је 48 страна и 400 сличица, исти је случај са оним посвећеним СП у Аргентини 1978. године.

Потом је настављен тренд повећавања броја сличица, те су албуми са СП у Шпанији 1982. и Мексику 1986. године имали 427, онај за Мондијал у Италији 1990. године 448 сличица.

По први пут се догодило да један албум има мање сличица него претходни за СП у САД-у 1994. године (444), али је ту „грешку” Панини исправио 1998. за Француску, тада је албум имао рекордних 560 сличица на 56 страна.

Албум за СП 2002. године у Јапану и Јужној Кореји садржао је 576 сличица, 2006. у Немачкој било их је 596, а четири године касније у Јужној Африци чак 640!

Исти број сличица имао је и албум за СП у Бразилу пре четири године, али тада на чак 80 страница, за разлику од претходног (72 странице).

Албум са Мондијал у Русији садржи 682 сличице на 80 страна. Међу њима је и 50 сличица које се односе на историју Мондијала, званичне лопте, трофеј, маскоте, лого турнира...

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Boze pravde i pravicnosti
U tom albumu ima previse nasih igraca koji nece ici ili to ni ne zasluzuju. Za predstojece (verovatno ujedno i poslednje) provere, pozvati sledecih 28 igraca (ako bude i Subotic, onda neko nece moci da igra jer bismo imali odvec previse stopera): Dmitrovic, Stojkovic, Rajkovic- Ivanovic, Basta, Pejcinovic, Milenkovic, Veljkovic, * Subotic, Nastasic, Tosic, Kolarov, Obradovic- Maksimovic, Gudelj, Matic, Radoja, Milivojevic- Sulejmani, Zivkovic, Jojic, Milinkovic-Savic, Tadic, Ljajic, Kostic, Gacinovic- Mitrovic, Prijovic, Jovic. Sta kazes, prijatelju fudbala?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.