Почетна / Фудбал / Репрезентација

Тадић и Митровић: Промена капитена неће утицати на екипу

Фудбалски репрезентативци Србије Александар Митровић и Душан Тадић истакли су да се изненадна промена капитена неће одразити на атмосферу у тиму и променити расположење пред пријатељске утакмице против Марока и Нигерије
ФОТО: И. Веселинов

Србија је јуче добила новог капитена, уместо Бранислава Ивановића траку је преузео Александар Коларов, док ће његов заменик бити Немања Матић. 

- Атмосфера у екипи је као и увек одлична. Промена капитена не утиче на нас и не мења односе у екипи - рекао је Тадић на конференцији за медије у Старој Пазови. 

Митровић је навео да ће увек поштовати одлуку селектора, као што је то чинио и у Њукаслу када није добијао минутажу код тренера Рафаела Бенитеза. 

- Поштујем одлуку селектора о промени капитена. Коларов је уз Матића и Ивановића највеће име у нашој репрезентацији. Данас смо имали  други тренинг и спремамо се најбоље могуће за мечеве које ћемо искористити да поправимо тактичке детаље јер у том делу постоји простор за напредак - истакао је Митровић. 

Нападач који тренутно игра на позајмици у Фуламу истиче да је свестан да ће за место у тиму морати да се избори и да свако окупљање види као ново доказивање. 

- Имам добру конкуренцију на својој позицији. Ниједног тренутка нисам размишљао да ли ћу морати да играм. Свако окупљање је борба за место на мојој позицији, а на селектору је да одлучи ко ће играти - поручио је Митровић

Он је додао да му није тешко да даје голове јер има добру сарадњу са Тадићем и да верује да ће нова генерација српских играча, предвођена Сергејом Милинковићем Савићем, оправдати светско злато са Новог Зеланда. 

- Златни орлићи могу да помогну много и мислим да ће у томе успети јер ће бити ослонац репрезентације. Надам се да ће превазићи игре у клубовима јер цела нација улаже много наде у њих - закључио је Митровић

Голман Марко Дмитровић верује да постоји још много простора до коначног списка 23 фудбалера за Светско првенство. 

- Сваки играч на списку се нада да ће се наћи међу 23 путника у Русију, као и играчи који нису позвани за ове пријатељске утакмице - нагласио је Дмитровић. 

Тројица српских репрезентативаца су истакла да постоји велико интересовање њихових пријатеља за улазнице и дресове за Мундијал, као и да поруке свакодневно стижу, пре свега због репрезентације Бразила. 

Србија ће прву пријатељску утакмицу одиграти против Марока у петак у Торину, док четири дана касније игра против Нигерије у Лондону. 

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
DUĆA koji igra protiv Maroka 50 utakmicu za reprezentaciju treba na toj utakmici da ponese kapitensku traku
bg
Ivanović je VEĆI AUTORITET KOD IGRAČA!Ovo je početak kraja"velikog trenera"!
Gojko
Nema solidarnosti medju igracima kada su dozvolili, diletantu koji nije vodio nijedan klub da smeni kapitena bez njihove saglasnosti,,sta reci za Kolarova koji je prihvatio kapitensku traku izdajnik i nista vise.
GLADIJATOR
Sve SPORE igrače (Ivanović, Kolarov, Mitrović 1, Mitrović 2, Ljajić, Tadić,...) ne treba ni pozivati na pripreme , jer na svetskom prvenstvu dalje idu timovi sa BRZIM igračima , koji imaju KONDICIJU da pretrče po 11 km, na TRI utakmice za 8 dana !! Fudbal je postao gladijatorska igra za stotine miliona evra , a ne za reakreativce koji pretrče 7-8 km i posle piju pivo..

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.