Почетна / Фудбал / Репрезентација

Репрезентативац Србије Матија Настасић почасни грађанин Ваљева

Одлуком, да са 100.000 евра помогне реконструкцију одељења педијатрије Ваљевске болнице, уписао се у ред најзаслужнијих појединаца које је овај град икада имао - стоји у саопштењу о додели признања
ФОТО: И. Веселинов

Матија Настасић, играч немачког Шалкеа и репрезентативац Србије проглашен је почасним грађанином Ваљева.

"Матија Настасић својим делом заслужио је да понесе најважније признање овога Града, за допринос који је дао играма у фудбалској репрезентацији Србије, а посебно због велике помоћи и ангажовања приликом реконструкције Одељења педијатрије Опште болнице у Ваљеву, као и због позитивног утицаја на младе у нашем граду и целој Србији.

Матија Настасић, слови за једног од најбољих српских и европских фудбалера. Рођен је 1993. године у Ваљеву, а спортску каријеру је као јуниор започео у овдашњем ЗСК-у. Врло брзо његов таленат уочили су представници ФК “Партизан“. Убрзо након тога, за његову сјајну игру се заинтересовао италијански клуб “Фиорентина“ чије боје брани од 2010. године.

Две сезоне касније заиграо је за чувени енглески тим “Манчестер Сити“. Матија Настасић тренутно је стандардни првотимац немачког прволигаша “Шалке 04“. Наступао је за све селекције репрезентације Србије, а за сениорску екипу дебитовао је 2012. године. У репрезентацији наше државе највећи успех је остварио пласманом на Светско првенство које се ове године игра у Русији.

Изузетно поштовање грађана Ваљева Матија Настасић није стекао само спортским резултатима, већ и спремношћу да помогне људима у невољи, коју је овај скромни млади човек испољио у више наврата.

Одлуком, да са 100.000 евра помогне реконструкцију одељења педијатрије Ваљевске болнице, уписао се у ред најзаслужнијих појединаца које је овај град икада имао. Овим великим гестом дао је упечатљив и снажан пример како се друштвеном бригом и одговорношћу може допринети хуманијем и бољем животу локалне заједнице.

Звање почасног грађанина је највећа награда коју једна средина може доделити неком појединцу и тиме исказати захвалност и поштовање, а Матија Настасић ово признање заслужује без икакве дилеме."

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dzo istina
Ljudino svaka ti čast! Pokazao si veličinu koja je svojstvena malom broju bogatih ljudi. Pozdravljam te, ziv i zdrav bio!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.