Почетна / Фудбал / Репрезентација

Пријовић: Волео бих Пољску у групи на СП, Муслин одрадио врло добар посао

Српски фудбалер Александар Пријовић, стрелац гола који је одвео репрезентацију на Мундијал, истакао је да осмогодишњи изостанак са великих такмичења може да буде предност и да очекује успех на шампионату у Русији
ФОТО: Ројтерс

"Имамо играче Наполија, Роме, Манчестер Јунајтеда, Ливерпула, дефинитивно смо јачи него што показује ФИФА листа. Може да се види листа клубова у којима наступају репрезентативци. Имамо и нешто што раније нисмо имали, атмосферу, сви дишу један за другог и то је велико задовољство. Пружа нам се шанса за успех. То што нисмо играли осам година на великим такмичењима може да буде предност", рекао је Пријовић за пољски "Спорт".

Изразио је и жељу да Србија из првог шешира на жребу у Москви извуче Пољску, земљу где је са великим успехом носио дрес Легије из Варшаве.

"Волео бих Пољску из првог шешира јер су међу слабијима ту, али само на папиру. Пољска има јак тим, игра слично Србији и на Европском првенству у Француској показала је квалитет. Резултате за поштовање има, али их се не бојим. Било би лепо да се сретнем са бившим саиграчима из Легије" .

Пољске медије занимало је како се Пријовић осећа због гола Грузији (1:0) којим је одвео "орлове" на Светско првенство.

"Тешко је описати речима осећај, наравно да је узбудљив. Сви су сањали да одемо на Светско првенство, цела земља је гледала у нас и успео сам да постигнемо гол, о томе сам маштао и сада је стварност. Никада нећу заборавити тај тренутак".

Он је додао да је примио много честитки широм Европе, од Пољске, Турске, Швајцарске чак до Енглеске и то од бившег саиграча кога није чуо девет година.

"Људи су поносни на нас. Успеху су додатно допринели Партизан и Црвена звезда са одличним играма у Лиги Европе. Можемо да кажем да се у Србији лопта поново родила, сви су узбуђени и верују у наш фудбал. Очекивања пред жреб у Москви су велика".

Није желео превише да коментарише око одласка селектора Славољуба Муслина.

"То је проблем Савеза. Све што могу да кажем је да је Муслин урадио врло добар посао, дао ми је прилику да дебитујем и оправдао сам поверење".

Према његовим речима не жури му се да иде из ПАОК-а, упркос интересовању клубова из енглеске Премијер лиге Хадерсфилда и Брајтона.

"У ПАОК-у ми иде добро, тотално сам посвећен обавезама. Одлазак у Енглеску је увек ризик, посебно у јануару и то је рулет. Брзо сам се адаптирао у Грчкој, ПАОК је задовољан са мном и ја сам њим. Биће времена да се прича о трансферу", рекао је Пријовић, који је пре седам година носио дрес енглеског Дерби Каунтија.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Milos
Sve je moguce naravno, i male verovatnoce se mogu ostvariti, ali ovo je matematicka verovatnoca ako izvlacenje bude po sistemu 1vi sesir u 8 grupa, pa 2gi itd: Evro tim iz prvog sesira 70%, Juzno Amer 30%; drugi sesir: JA tim 54%, Evro 24%, Meksiko 23%, treci sesir: 60% Africki tim, 20% Iran, 15% Kostarika i 3% Evro tim (zaokruzeno sve). Verovatnoca grupa (1vi sesir, 2gi, 3ci): 23% Evro, JA, Afrika; 9,5% Evro, Meks, Afrika; 7,5% Evro, JA, Iran; 6% Evro, JA, Kostarika; 4,5% JA, Evro, Afrika; 4% JA, Meks, Afrika; 3% Evro, Meks, Iran. Ostale kombinacije su oko 1% verovatnoce a najmanja 0.23% je grupa JA, Meks, Evropa. Sve je moguce a ovo su samo verovatnoce.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.