Почетна / Фудбал / Репрезентација

Србија у уторак тачно у подне против учесника Мондијала Јужне Кореје, Ивановић у клубу 100 (САСТАВИ)

Репрезентација Србије ће играти у уторак у подне по средњеевропском времену против селекције Јужне Кореје пријатељску утакмицу у Улсану
ФОТО: И. Веселинов
Јужна Кореја – Србија (12 часова, РТС 1)
Стадион: Мунсу у Улсану. Капацитет: 44.102.
ЈУЖНА КОРЕЈА: Јин Хејеон, Сон Чои, Со Јанг, Вон Квон, Су Ким, Хон Квон, Хан Ко, Сунг Ки, Сунг Ли, Хо Ли, Мин Сон. Селектор: Шин Те Јонг.
СРБИЈА: Стојковић, Рукавина, Ивановић, Вуковић, Обрадовић, Гудељ, Живковић, Милинковић-Савић, Љајић, Гаћиновић, Пријовић. Селектор: Младен Крстајић.

 

С обзиром да се ради о последњем мечу у 2017, жеља Орлова је да годину заврше како су је и почели победом против Грузије.

Од седам утакмица колико су одиграли у години на измаку репрезентативци Србије имају пет победа, један реми и пораз од Аустрије у Бечу.

Уз Бранислава Ивановића, најискуснији репрезентативац Владимир Стојковић истиче важност утакмице са Јужном Корејом посебно што је противник знатно озбиљнији него претходни Кина.

Тежак противник. Гледао сам Јужну Кореју против Колумбије, изузетно је агресивна, борбена екипа... Тако је и савладала Колумбију. Биће нам далеко теже него против Кине, озбиљан противник, нема опуштања – рекао је Владимир Стојковић, први голман репрезентације Србије.

Орлови су против Кине променили формацију, па су тако заиграли поново са четворицом дефанзивних играча, уместо тројице испред Владимир Стојковића.

Добро смо се снашли у новој формацији. Није ту ниша посебно захтевно или проблематично. Битно је да задржимо победнички низ. У овом моменту суштина је да се уиграмо за оно што нас очекује на СП у Русији. Млађи играчи су се добро уклопили у целу причу, тако да и са те стране нема проблема.

Нису се толико исцрпели репрезентативци Србије од саме утакмице са Кином, колико им је тешко пао пут од Гвангужуа до Улсана.

Имамо малих проблема са умором, али ништа страшно. Верујем да се то неће одразити на нашу игру против Јужне Кореје.

Пре поласка у Азију, капитен Бранислав Ивановић је истакао да је после одлично одрађених квалификација, донекле поремећена атмосфера у репрезентацији. Ипак, чини се да је одлазак на дуг пут донео неопходна мир.

Мислим да је атмосфера у репрезентацији добра. Крстајић је то све добро затегао. Све иде својим путем, не бих могао да додам ништа на ту тему – закључио је Владимир Стојковић.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pigeon
Drago mi je sto je Ivanovic na pragu rekorda. Zasluzio je to potpuno, igrama i odnosom prema dresu. Nista mu nije stelovano, uvek se odazivao, davao pun doprinos...Svaka cast!
Rs
Dovedite Klinsmanna i Željka Buvača za selektora
Bane Kg
FSS i okolina provaljeni i kod smene Muslina i kod Radonjica. Izgleda da su upali u zivi pesak.
slaven
Nema Simonovića u prvoj postavi
kiza
Za selektora komisija u sastavu Stepanovic, Kosanovic, Petkovic i Paunovic . Svako da spremi po jednu utakmicu prema protivnicima. Paunovic za drugi krug. kada je bilo komisije bilo je i rezultata

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.