Почетна / Фудбал / Репрезентација

Пикси Стојковић за Журнал: Нећемо о парама, у петак можда гледам Србију

Кинези не праштају успех. Тако је Драган Стојковић Пикси јуче потписао нови четворогодишњи уговор са клубом Гуангжоу РиФ, знатно финансијски повољнији
ФОТО: Гуангжоу РиФ/Твитер
НАПОМЕНА: Најљубазније молимо колеге са осталих портала да не преписују наше текстове, што са нашег веб сајта, што из штампаног издања, с обзиром да на тај начин директно угрожавају продају нашег листа! На дну текста можете да прочитате ПРАВИЛА КОРИШЋЕЊА и АУТОРСКА ПРАВА!

О парама нећемо, али потписао сам до 2021. године – рекао је 52-годишњи тренер петопласиране екипе у кинеској Суперлиги, некад легенда југоловенског, српског и светског фудбала.

Значи остајем у Кини и сад чекам 11. новембар.

Субота ће бити неки посебан дан?

Додељују се награде најуспешнијима у кинеском фудбалу и речено ми је да сам изабран за најбољег тренера. Како пише МВП коуч!

У конкуренцији стручњака као што су Бразилац Луиз Фелипе Сколари, Портгугалац Андре Виљаш Боаш, Чилеанац Мануел Пелегрини, Италијани Фабио Капело и Фабио Канаваро, Немац Феликс Магат, Стојковић је број један јер како кажу сви „унапредио је кинески фудбал највише од свх тренера” а у екипи која игра најлепше има и првог стрелца Суперлиге (Израелца Захавија који је дао 27 голова).

Пиксијев једини противкандидат био је Фабио Канаваро који је освајањем трећег места са Тианђин ћуанђианом изборио квалификације за азијску Лигу шампиона.

Минулих седмица говорило се о могућности да Стојковић преузме српску селекцију после одласка селектора Муслина.

Иако је Пикси истицао да има уговор са кинеским клубом, многи су мислили да неће моћи да одбије посао са селекцијом, али од јуче је дефинитивно све јасно.

На питање да ли ће видети селекцију која ће у „његовом граду” играти против кинеске репрезентације Стојковић је рекао:

Да, можда у петак.

Можда и неће. Да се све не би опет погрешно протумачило, као недавно у Бечу кад је био са селекцијом.

АУТОРСКА ПРАВА
”Политика новине и магазини” д.о.о. (ПНМ) власник је ауторских права на све сопствене садржаје (текстуалне, визуелне и аудио материјале, базе података и програмерски код) који су објављени у штампаном или у електронском издању (www.zurnal.rs) дневног листа ”Спортски журнал”
Преношење текстова или делова текстова, дозвољено је само у обиму од максимално 600 словних знакова и то ИСКЉУЧИВО СА ПОЧЕТКА ТЕКСТА -  осим у случају кад је са уредништвом дневног листа «Спортски журнал» постигнут договор о другачијим условима.
Приликом оваквог преношења обавезно је навођење извора (извор: ”Спортски журнал) испод наслова, и стављање линка са усмерењем на оригинални текст на крају, назнаком ”цео текст прочитајте на”: (линк).
У случају преношења текста или информација из текста, као и фотографије супротно наведеним правилима, ПНМ задржава право да против прекршиоца покрене поступак ради заштите ауторских и других сродних права и надокнаде штете.
Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

bokan
kada je pocela prica oko muslina odmah sam napisao komentar da se priprema teren zastojkovica normalno vi to niste objavili e sad posto je stvar gotova sad mozda i objavite ovaj komentar kako sam znao pa mnogo godina pratim nas fudbal iznam kakav se olos nakupio u fudbalu narocito posle 2000g nek nam je bog u pomoci u rusiji zivi bili pa videli.
Matematičar
Ako sad piksi dodje, taman negde mesec dana pred Mondijal ostajemo bez selektora. Taman kako treba, da nas fino unište jednom zauvek. Piksi naravno neće da trpi pa će dati otkaz, njega kao ime ćemo uništiti i vratiti što dalje, u Kinu, da slučajno neko naše dete ne sazna za Piksija, ove dve generacije koje se smenjuju žestoko obrukati, a u Savezu će se potući medju sobom... Ovome se teži, sigurno je da će uspeti, koliko će uspeti u tome, od vas zavisi, baš puno zavisi, dragi gledaoci, čitaoci i dragi SŽ. Kad bi se sprdali. Ćuti! Smrdi! Ne progovaraj i umri!
AcA
Napisao sam komentar da Piski preuzima reprezentaciju a niste objavili... pitam se zasto. Kinezima odgovara selektor jer ce tako biti na licu mesta i vrbovati jos igraca dobrih za njihov klub, plus dize rejting klubu da im trener selektor na SP. Zato smo i zakazli prijateljsku u Kini tj Aziji zbog Piskija.
Ненад
Пикси је почо преговоре око преузимања Селектора Србије
piksi
"kad se popnem na novcanik visok sam do plafona"

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.