Почетна / Фудбал / Репрезентација

Мијат Гаћиновић: Крстајић је већ дуго са нама, све функционише нормално

Добро се познајемо и срећни смо што смо опет заједно. Резултат је увек битан – поручио је из Гванжуа сада већ стандардни члан Орлова Мијат Гаћиновић
ФОТО: В. Марковић

Србија пријатељском утакмицом против Кине у Гванжуу (петак, 12,35 часова, РТС 1) почиње припреме за Светско првенство 2018. у Русији.

Орлови су после дугог пута јуче ујутру по нашем времену стигли у милионски град на југу Кине и имају нешто више од једног дана да се аклиматизују на услове у најмногољуднијој земљи света.

Мијат Гаћиновић један је од предводника младог таласа међу Орловима. Члан златне генерације наше репрезентације до 20 година са Мондијала на Новом Зеланду имао је успешну ролу у овогодишњим квалификационим утакмицама. Играч Ајнтрахта постигао је гол против Грузије у Тбилисију на дебију (3:1), а био је један од најбољих на терену (гол и асистенција) у окршају са Молдавијом (3:0) почетком септембра у Хумској.

Иза нас је дуг пут, али не много напоран – јавио се Гаћиновић на телефонски позив из наше редакције, десетак минута испред поноћи, из Гванжуа.

Како се привикавате на рад с вршиоцем дужности селектора Младеном Крстајићем?

Он је већ дуго с нама, тако да све функционише нормално. Задатак нам је да у Кини и касније у Јужној Кореји одрадимо све задатке селектора и покажемо квалитет

Колико ће резултати на проверама против Кине сутра и Јужне Кореје у уторак бити битни?

Резултат је увек важан, мада су на пријатељским утакмицама битне и друге ствари у игри.

Један сте од играча с највише искуства из генерације са Новог Зеланда. Поред вас и Рајковића редовних на списку претходног селектора Славољуба Муслина, Немање Максимовића и Милоша Вељковића позиваних у финишу квалификација за СП, сад су вам се прикључили Сергеј Милинковић-Савић, Андрија Живковић и Марко Грујић?

Јако ми је драго што је тренутно доста играча из моје и млађих генерација у државном тиму. Дуго се познајемо, одлично сарађујемо на терену и ван њега. Верујем да ћемо сви оправдати поверење селектора.

За већину репрезентативаца, посебно вас млађих, ово ће бити прва утакмица на азијском континенту?

Стећи ћемо ново искуство. Потребно нам је мало времена да се адаптирамо на другачије климатске услове. Дочекало нас је топло време. Већ другог дана нашег боравка у Гванжуу требало би да нам буде лакше.

Младен Крстајић је најавио да ћете играти у новој формацији 4-3-3?

Неће нам бити потребно много времена да се навикнемо. Доста нас је у клубовима играло у различитим системима.

Размишљате ли већ о жребу за планетарни шампионат заказаног за 1. децембар у Москви и утакмицама на највећем светском фудбалског такмичењу?

Рано је још да се бавимо потенцијалним противницима. Требало би да се концентришемо на нас и што боље се спремимо – закључио је Мијат Гаћиновић.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lex
Zna li neko zasto se Basta ne poziva u reprezentaciju?
ubitacni
mator je
ТР
Зато што је спор , и имамо много боље играче на тој позицији .

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.