Почетна / Фудбал / Репрезентација

Орлови на ЕП после ремија са Чесима у Нишу

Европско првенство ће се одржати од 30. јануара до 10. фебруара следеће године у Словенији
ФОТО: Бета

Србија – Чешка 4:4 (1:1)

Ниш - Дворана: Чаир. Гледалаца: 5.000. Судије: Хуан Гаљардо (Шпанија), Алехандро Мартинез Флорес (Шпанија). Стрелци: 1:0 Денис Рамић у 10, 1:1 Радим Заруба у 13, 2:1 Слободан Рајчевић у 24, 3:1 Марко Пршић у 26, 3:2 Михаил Седлер у 31, 3:3 Михаил Седлер у 32, 4:3 Милош Симић у 34, 4:4 Михаил Седлер у 39. минуту. Жути картони: Аксентијевић (Србија), Заруба, Чупак, Вахала (Чешка). Црвени картон: Аксентијевић (други жути) у 39. (Србија). Нагомилавање прекршаја: Србија 10 (5-5), Чешка 8 (3-5).

СРБИЈА: АКСЕНТИЈЕВИЋ, ПЕРИЋ, КОЦИЋ, СИМИЋ, РАЈЧЕВИЋ, Момчиловић, Станковић, Ракић, Милосавац, Рамић, Томић, Пршић, Јовановић, Крстић.

ЧЕШКА: ГЕРЧАК, ЗАРУБА, СИДЛЕР, ЈАНОВСКИ, ВНУК, Вахала, Чупак, Р. Мареш, Словачек, Куделка, Д. Дрозд, Ковач, Холи, Белеј.

 

Захваљујући победи у првом мечу у Чешкој (4:3) српски футсалери пласирали су се на Европск првенство, у реваншу баража у Нишу било је 4:4, па су Орлови изборили пласман на завршни турнир скором 8:7.

Узбуђење у финишу. Распламсала се борба, ново вођство Србији донео је Симић у 34. минуту на асистенцију Перића. Чеси су потом потпуно преузели контролу на паркету Чаира, ређале су се прилике пред голом „орлова“, а минут и тринаест секунди пре краја, Аксентијевић је због другог жутог картона, морао ван терена. Заменио га је Момчиловић, а гости су из слободног ударца са девет метара, поготком Белеја, поравнали резултат – 4:4.

Последња минута трајала је као вечност, али уз громогласну подршку са трибина, наши репрезентативци успели су да одоле искушењима и на крају са високо подигнутим рукама ношени аплаузом препуног Чаира, прославе одлазак на Првенство Европе.

Европско првенство ће се одржати од 30. јануара до 10. фебруара следеће године у Словенији.

Футсал репрезентација Србије је на прошлом ЕП у Београду заузела четврто место.

Бараж за ЕП: Србија - Чешка 4:4 и 4:3, Румунија - Грузија 2:2 и 7:4, Пољска - Мађарска 6:4 и 1:2, Хрватска - Француска 4:5 и 1:1.

Орлови у трећем шеширу

Жреб по групама за наредно ЕП у Словенији, одржаће се у Љубљани 29. септембра у 12 часова.

Већ је раније одређено да се у првом шеширу нађу Шпанија (првак Европе), Русија, Португалија и домаћин Словенија (носилац групе А), у другом шеширу су Италија, Украјина, Азербејџан и Казахстан, док су у последњем, трећем шеширу, победници баража – Србија, Румунија, Пољска и Француска.

У четири групе налазе се по три тима, а по најбоља два пласираће се у четвртфинале. Одлука УЕФА је да Русија и Украјина не могу да се нађу у истој групи, нити да играју истог дана током групне фазе турнира. 

Селектор репрезентације Србије у футсалу Горан Иванчић рекао је данас да је пласман на Европско првенство велики успех.

- Остварили смо велики успех, могли све да решимо на време, али после неких грешака били смо сведоци неизвесне завршнице. Имали смо у Чешкој 4:1 и себи мало закомпликовали ствари, али на крају ипак победили, сада опет 3:1 и прилику да на прави начин приведемо меч крају, али... Неке грешке не би смеле да се дешавају. Честитам момцима на успеху, сада се окрећемо Словенији.

Србија је играла нерешено 4:4 са Чешком и после победе у првој утакмици са 4:3 прошла на континентални шампионат.

Спортски директор Фудбалског савеза Србије Горан Буњевчевић честитао је селектору и играчима.

- Остварили су велики успех. Србија се налази међу најбољим футсал селекцијама у Европи, а овај резултат биће, надам се, само најава још добрих вести наших репрезентатзивних селекција.

Бојан Павићевић, који је у ФСС-у задужен за футсал, али и некадашњи капитен репрезентације, придружио се честиткама.

- Играли смо можда и најлошију утакмицу у последње време, а опет не памтим да су Чеси одиграли бољу. Морали смо боље, али има времена за анализу, сада је само важно да смо остварили циљ, пласирали се тамо где нам је и место. Ако желимо више, онда морамо и боље него што смо то показали у Нишу.

Он је захвалио и „дивној публици” у хали Чаир, која је, по његовим речима, помогла да се сви заједно радују.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.