Почетна / Фудбал / Репрезентација

Ненад Лалатовић: Ова генерација има квалитет

Млада репрезентација Србије вратила се јуче са Првенства Европе у Пољској, где је забележила скроман учинак у односу на могућности. Орлићи су истина по приказаној игри заслужили много више, међутим фактор среће овога пута није био на њиховој страни.
ФОТО: УЕФА

Ненад Лалатовић, упркос поразу у последњој утакмици са Шпанијом, имао је само речи хвале за момке са којима је радио од марта.  

Још једном се показало да Србија има јако квалитетне младе играче, момке који су с правом били европски и светски прваци. Играти на оваквом нивоу, против Шпаније са играчем мање то само показује какав квалитет има ова генерација. И Србија треба да буде поносна што има овакве играче – истиче Ненад Лалатовић.

ОДЛАЗИ 11 ИГРАЧА

Од младе репрезентације Србије јуче се опростило чак 11 играча.

За ову селекцију више неће играти Немања Антонов, Милош Вељковић, Немања Максимовић, Урош Ђурђевић, Мијат ГаћиновићАлександар Филиповић, Срђан Плавшић, Михајло Ристић, Огњен Ожеговић, Александар Чаврић и Сергеј Милинковић-Савић.

Чланови нове младе репрезентације могу да буду од септембра: Марко Грујић, Филип МанојловићМилан Гајић, Вања Милинковић Савић, Саша Лукић, Мирослав БогосавацНемања Радоњић, Андрија Живковић, Вукашин Јовановић и Никола Миленковић

Србија је од 40. минута играла са играчем мање, обзиром да је због другог жутог картона искључен капитен Урош Ђурђевић. Орлићи се нису предавали, а најбољу шансу имао је Живковић у финишу.

Поносан сам на играче. Борили су се за сваку лопту са играчем мање и правили шансе. Посебно смо у првом полувремену били добри, када смо били егал, имали две одличне шансе. Вељковић је био сам на другој стативи, када је пребацио лопту преко гола. Жао ми је због те шансе, јер да смо постигли гол, ток меча би сасвим сигурно био другачији.

Покушао је Лалатовић у другом полувремену да изменама освежи екипу, обзиром да је код појединаца већ био приметан умор.

Плански смо попустили одличној репрезентацији Шпаније да игра више по крилима. Хтели смо да затворимо игру по централи, да покушамо да их изненадимо, после одузете лопте на нашој половини, да тражимо лопту у простор иза њихових леђа и онда да постигнемо гол. Тешко је у томе било успети, јер смо већи део утакмице имали играча мање. У наставку утакмице сјајно смо се бранили, међутим, морали смо тако. Имали смо и ми две стопостотне прилике у финишу.

Србија није разочарала на Првенству Европе, а Ненад Лалатовић, нема дилему ко је најозбиљнији кандидат за прво место.

Шпанци су по свему што су показали, најозбиљнији кандидати да освоје прво место на Првенству Европе – закључио је Лалатовић.

ГАЋИНОВИЋ: ЗАСЛУЖИЛИ ВИШЕ

Мијат Гаћиновић је на ЕП у Пољској био стрелац једног од два гола наше репрезентације:

Били смо у најтежој групи. Играма смо заслужили више од бода на три утакмице. Штета што на крају нисмо дошли бар до утешне победе.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ljubo
htedoh da ostavim komentar ali ovi momci pre mene su vec sve rekli
slobo
Baš me čudi da prvaci Sveta imaju kvalitet!?
Aca Bg
Ima kvalitet, sli nema selektoa!!!
Dejan B.
Nisu oni problem.
duduk
ovaj stvarno nema stida,upropastio ovakav tim i sad kao on nešto priča.Duduk!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.