Почетна / Фудбал / Репрезентација

Пораз Орлића за крај, Ђурђевић поцрвенео (ВИДЕО)

Млади фудбалери Србије завршили су наступ на Европском првенству минималним поразом од Шпаније
ФОТО: УЕФА

Млада фудбалска репрезентација Србије изгубила је вечерас у Бидгошчу од Шпаније са 1:1, у утакмици последњег, трећег кола Групе Б на Европском првенству у Пољској.

Једини гол на утакмици постигао је Денис Суарес у 38. минуту.

Екипа Ненада Лалатовића је турнир завршила са једним бодом, а Шпанија, која је играла у комбинованом саставу пошто је и пре вечерашње утакмице изборила пласман у полуфинале, има максималних девет бодова.

У другој утакмици у Групи Б Португал је победио Македонију са 4:2.

Србија је утакмицу завршила са десеторицом играча пошто је у 40. минуту њен капитен Урош Ђурђевић добио други жути картон. Нападач Партизана је у скоку лактом ударио у лице Мерина.

Србија је прва имала шансу у четвртом минуту када је после корнера центрирао Андрија Живковић, али је веома лоше шутирао Милош Вељковић.

После тога је у доброј прилици био и Ђурђевић, али је лоше реаговао. Шпанија је могла да поведе у 18. минуту када је Карлос Солер изашао један на један са голманом Србије, али је Филип Манојловић успео да одбрани његов шут.

Шпанија је после тога имала још једну шансу, преко Суареса, који је шутирао поред гола. Он је у 38. минуту донео предност Шпанији, када је са око пет метара погодио мрежу после доброг додавања Алвара Одриосоле са десне стране.

Минут касније Шпанци су могли да удвоструче предност, али је Солер из изгледне ситуације шутирао преко гола. У 40. минуту искључен је Ђурђевић.

Шпанци су имали неколико прилика и у другом полувремену. У 51. минуту голман Манојловић је прво одбранио шут Борхе Мајорала, а у 66. минуту Суареса.

Фудбалер Барселоне је у наставку акције слабо шутирао поред гола. Србија је запретила у 73. минуту после акције у којој су учествовали Живковић, Мијат Гаћиновић и Немања Максимовић, који је у завршници лоше шутирао.

Српски голман се поново истакао у 83. минуту, када је одбранио шут Борхе, а после тога Србија је могла до изједначења када је Саша Лукић центрирао са десне стране, Живковић је снажно шутирао, али је голман Пау Лопес избацио лопту у корнер.

До краја утакмице српски фудбалери су покушавали да угрозе гол Шпаније, али нису озбиљније угрозили Лопеса.

Противник Шпаније у полуфиналу биће познат после завршетка сутрашњих утакмица трећег кола Групе Ц. Шпанија је једина екипа на турниру са све три победе. 

Коментари18
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Урош
Подједнако немају појма и тренер и играчи.
Labud
Kakav tokmak! S druge strane, Lukic je odigrao sjajnu utakmicu. Milion i po za njega, sada deluje kao bescenje, a onda je delovalo kao solidna para u odnosu na pruzene partije. Treba biti vizionar takodje.
majstor driblinga
.....molim SPORTSKI ZURNAL da intervjuise fudbalske strucnjake, Zorana Secerova, Nebojsu Petrovica, Zvezdana Terzica, Miliju Babovica....da komentarisu igru i rezultat Lalatovica na EP u Poljskoj
čoki
Lale sada ima opravdanje;propuštene šanse,crveni,TAKO DA ON NIJE KRIV!
Miki
Ovaj trener mogao bi mozda petlice da vodi.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.