Почетна / Фудбал / Репрезентација

Кадет Фрајбурга Салиховић дебитовао за Србију на препоруку Игњовског

Стара Пазова је од четвртка била домаћин традиционалног турнира ,,Миљан Миљанић”, на којем су учествовале млађе кадетске репрезентације Србије, Казахстана и Финске
ФОТО: Приватна архива

Један од двојице ,,странаца” у нашем националном тиму био је и Дамир Салиховић (16), фудбалер Фрајбурга.

Талентовани играч фудбалски дар наследио је од деде, покојног легендарног фудбалера Новог Пазара Љутва Ђерлека.

Рођен је у Берлину, али се породица после преласка по позиву из једне од најпрестижнијих немачких фудбалских академија преселила из главног града Немачке у Фрајбург.

Салиховић је ове године с Фрајбургом освојио шампионску титулу у конкуренцији млађих кадета немачке покрајине Баден – Виртемберг, а у наредној сезони старији кадети овог клуба.

Сa Дамиром у саставу играће Бундес лигу – Југ, у друштву с Бајерном, Мајнцом, Хофенхајмом, Франкфуртом, Кајзерслаутерном...

Једно време Дамир Салиховић успешно је носио и дрес вишеструког шампиона Швајцарске Базела.

На репрезентативни списак за турнир у Старој Пазови селектор млађег кадетског састава Србије Владимир Јешић уврстио га је на препоруку фудбалера Фрајбурга и нашег повременог репрезентативца Александра Игњовског.

Позив за деби у националном тиму Србије Салиховића, који покрива дефанзивну и офанзивну позицију по левој страни, толико је обрадовао да већ сад размишља о будућим данима и у осталим репрезентативним селекцијама.

Испунила ми се велика жеља да заиграм за репрезентацију Србије, земље одакле вучем корене. Ово је велика част, а на мени је да играма заслужим позиве и за све остале националне селекције, па да једног дана стигнем и до дреса А репрезентације Србије – одушевљен је тренутним статусом, Салиховић.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Jovan
Sestricu samo napred...
Joco
Bojim se ako bude uspešan da će Nemci umešati svoje prste.Ali možda bi mu primer mogao biti Marko Marin koji je izabrao Nemačku i nestao sa reprezentativne scene. Ili Krkić.
Labud
Već bi ga oni bezecovali. Mada nikad se ne zna ako eksplodira. Ali nema te sile da ga neko odvrati ako zaista želi da igra za nas. Labud se pre boji scenarija da odluči, a da mu onda neki papani zauzimaju mesto, ili da ima problem sa trenerima i savezom kao Subotić.
Cica
Lep primer,verujem da je i kvalitet,a ne samo neko menadžerisanje..
Mica
A sta je ovo nego menadzerisanje? Kao bajni selektor ga je gledao pa odluci? Sva ta deca imaju menadzere koji rade svoj posao.
Pancev
Samo hrabro momcino ako budes dovoljno zeleo i naporno radio uspeces srecno
Bojan
Srecno, naravno takva nam deca I treba da igraju u reprezentaciji. Dolaze lepsa vremena I za nas fudbal. Puno uspeha decko.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.