Почетна / Фудбал / Репрезентација

Јубиларац у Ослу, на коти 49 - Први хет-трик Митровића у мечу за бодове

Имам оток на пети, али проћи ће – истиче тобџија Орлова
ФОТО: С. Сандић

Србија дуго није имала убојитијег нападача од Александра Митровића. Може да игра у Другој лиги Енглеске као прошле сезоне, да седи на клупи у Фуламу као у првенству 2020/21, али његов учинак и допринос успесима репрезентације никад се не мења.

У суботу увече против Шведске дошао је на ред и хет-трик у такмичарској утакмици (претходно је три пута приморао на капитулацију голмана Боливије уочи СП 2018. у Русији).

Мало је рећи да је сваки навијач Орлова одушевљен после још једне блиставе игре и лепих голова најбољег стрелца у историји наше репрезентације.

Александар Митровић је у дуелу са Викинзима постигао 49. гол у дресу са грбом Србије и наредни гол, надамо се сутра у Ослу биће му јубиларни. Тобџија нашег државног тима од 2013. и првенца против Хрватске просечно је био стрелац 0,65 пута по мечу.

- Лепа утакмица, заслужено смо победили, доминирали смо. Примљени гол примљени нас је мало пробудио, изједначили смо врло брзо. И остала два поготка постигли смо у јако битним моментима, други непосредно уочи одласка на одмор, трећи у првим минутима другог полувремена. На тај начин смо умирили игру. Трећи гол нас је додатно мотивисао. Швеђани су морали више да ризикују, ми смо мало спустили лопту и заслужено победили – каже српски фудбалски јунак по ко зна који пут.

4 године и 18 дана прошло је између првог и 49. гола Александра Митровића за Србију

2 пута постигао је тобџија Орлова по три, а 13 пута по два у дресу репрезентације

Пар минута потрајала је неизвесност после Митровићевог шута за трећи гол. Први пут је Александар ногом затресао мрежу Швеђана, али је махач Валков из Бугарске сигнализирао офсајд позицију. Судије у ВАР соби ипак, су пресудиле да нападач Србије није био у недозвољеном положају.

- Влаховић ми је одмах рекао да мисли да је гол. Молио сам се Богу да тако буде и кад арбитри виде снимак. Дуци ми је лепо асистирао, видео ме је на време и правовремено ми додао лопту.

Уплашио нас је изласком из игре у 72. минуту. Вео неизвесности надвио се над Митровићевим учешћем на сутрашњем гостовању у Ослу.

- Добио сам ударац у пету, створио се мали оток. Мало ме боли, али биће добро – не доводи у питању Александар да ли ће истрчати на терен „Улевал стадиона”.

Голгетер Орлова нашао се синоћ у авиону за главни град Норвешке са осталима из експедиције наше репрезентације, што је још један знак да ће сутра увече бити главна опасност за Скандинавце.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Novinarče
Srbija dugo nije imala ubojitijeg napadača od Aleksandra Mitrovića. Valjda nikada nije imala.
gičin ja
A LUKA JOVIĆ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.