Почетна / Фудбал / Репрезентација

„Орлићи“ отпутовали на Европско првенство

Србија се налази у групу Б са селекцијама Израела, Енглеске и Аустрије.

Омладинска репрезентација Србије отпутовала је на Европско првенство у Словачку.

Састав Србије отпутовао је у раним јутарњим сатима за Беч, одакле ће аутобусом наставити до Словачке и места Вихње, базе „орлића“ током групне фазе континенталног шампионата.

Србија се налази у групу Б са селекцијама Израела, Енглеске и Аустрије.

Боје Србије у Словачкој браниће:

Голмани - Огњен Лукић (Раднички Крагујевац), Марко Ћопић (Црвена звезда), Матија Гочманац (Телеоптик).

Одбрана - Стефан Лековић (Графичар), Михајло Илић (Партизан), Андреј Ђурић (Црвена звезда), Бојан Ковачевић (Чукарички), Урош Лазић (Графичар), Немања Крсмановић (ТСЦ).

Средњи ред - Владимир Милетић (Војводина), Никола Петковић (Чукарички), Никола Станковић (Црвена звезда), Никола Кнежевић (Графичар), Ђорђе Гордић (Младост Лучани), Игор Миладиновић (Чукарички), Дарио Гргић (Чукарички)

Напад - Немања Мотика (Црвена звезда), Огњен Ајдар (Чукарички), Марко Лазетић (Милан), Петар Ратков (ТСЦ), Никола Јојић (Младост Лучани).

У стручном штабу и делегацији ФСС, поред селектора Александра Јовића, налазе се директор млађих селекција Никола Лазетић, координатор млађих селекција Игор Матић, тренери Михајло Трајковић, Гордан Петрић, Виборг Коцеић (голмани), Стефан Филиповић (аналитика), Марко Куриџа (кондициони тренер), доктор Милош Златковић, физиотерапеути Владимир Антоновић и Дарко Николић, секретар Павле Симић, економ Никола Вучинић и медија тим Мирко Врбица и Ђорђе Филиповић.

Селектор Александар Јовић истакао је да ће учинити све да екипа буде спремна за први меч против Израела који је на програму 19. јуна (17.30).

Нисмо имали много времена да се одморимо од тешких утакмица у Холандији, јер нам следи још већа авантура и изазов. Искористили смо претходних неколико дана да се добро опоравимо на физичком и менталном плану и припремимо за ово што нас очекује у Словачкој. Учинићемо све да будемо максимално спремни за меч против Израела 19. јуна – рекао је Јовић.

Селекција Србије до 19 година такмичиће се у Б групи, а 22. јуна (20.00) играће против Енглеске, док ће ривал 25. јуна (20.00) бити Аустрија.

Прве две екипе из обе групе играће у полуфиналу и обезбедити директан пласман на Светско првенство у Иноднезији.

За место на планетарној смотри бориће се и трећепласиране екипе из обе групе на ЕП у међусобном дуелу.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.