Почетна / Фудбал / Репрезентација

Пораз футсал селекције Србије, голман Ирана чинио чуда

Футсал репрезентација Србије поражена је у првом колу Првенства света у Литванији од селекције Ирана – 2:3 (1:2)
ФОТО: ФСС
Србија – Иран 2:3 (1:2)
Стрелци: 0:1 Ахмади 4, 0:2 Факим 4, 1:2 Стојковић 18, 1:3 Рафиепур 35, 2:3 Томић 37. Дворана у Виљнусу. Црвени картон: Ахмади 10:15, Рајчевић 40.
СРБИЈА: Аксентијевић, Томић, Лазаревић, Ракић, Рајчевић. Вулић, Алексић, Коцић, Милосављевић, Поповић, Рамић, Пршић, Петров, Стојковић, Радовановић, Јосимовић
ИРАН: Самими, Ахмади, Хасанзаде, Оладгобад, Хавид. С. Мохамади, Есмаелпур, Рафиепур, Сангсефиди, Ахмад Абаси, Тајеби, Факим, Шахари, Тавколи, Нематиан, Б. Мохамади.

 

Орлови су по свему приказаном заслужили далеко више, али утисак је да је Иран био и срећнији и спретнији. Србија је пропустила велики број добрих прилика, а с друге стране Иран је неочекивано лако у уводним минутима меча стекао предност коју је до краја сачувао.

Иран је боље ушао у меч, чини се мало агресивније, а после само четири минута игре, селекција која је на минулом Првенству света била трећепласирана, стекла је два велика гола предности.

Прво је Ахмади, можда и најбољи играч Ирана (у 11. минуту после другог жутог картона искључен из игре) довео своју селекцију у вођство, а онда после неколико тренутака Факим је дуплирао предност.

Требало је времена да се Србија врати у игру из почетног шока. Ређале су се прилике, али на голу Ирана блистао је Самими.

Покушавали су Рајчевић, Лазаревић, Пршић…чекао се гол који би нам дефинитивно вратио наду у коначан епилог. И два минута пре краја Стојковић је постигао леп гол, у правом тренутку.

У наставку Орлови су били бољи ривал, имао је и Иран шанси, али много, много више узбуђења било је пред мрежом Самимија. И тада, голман Ирана је био далеко најбољи актер на терену.

Невероватно шта је све Самими успео да одбрани, дешавало се да у једном нападу има по две-три интервенције на граници (не)могућег. И онда када се очекивало да ће Србија ипак крунисати добру игру, уследио је контранапад Ирана и трећи гол у мрежи Аксентијевића.

За ново узбуђење се побринуо сјајни Томић, лепом реализацијом после соло акције. Остало је још три минута наде, али промене резултата није било.

Србија у 17.септембра игра други меч на Првенству света, ривал је актуелни првак света Аргентина. Три дана касније противник је репрезентација САД

У нокаут фазу пласираће се по две најбоље селекције из сваке групе и четири најбоље трећепласиране репрезентације.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.