Почетна / Фудбал / Репрезентација

Пантелић: Нећу дати српски фудбал мафијашкој хоботници!

Смењени вршилац дужности председника Фудбалског савеза Србије (ФСС) Марко Пантелић огласио се саопштењем поводом јучерашњих дешавања у ФСС
ФОТО: И. Веселинов

Пантелић је прво сменио чланове Извршног одбора Бранка Стојаковића, Ненада Бјековића, Марјана Рнића, Душана Мракића и Драгана Илића, након чега је извршни одбор Фудбалског савеза Србије (ФСС) на седницу у Старој Пазови, сменио вршиоца дужности председника Пантелића и на његово емсто поставио потпредседника Ненада Бјековића.

"Покушај бившег потпредседника Савеза, Ненада Бјековића и неколико смењених чланова Извршног одбора да на нелегитиман начин преузму српску фудбалску организацију приморале су ме на жестоку борбу против људи којима су фотеље и лични интереси испред добробити српског фудбала", рекао је Пантелић у самом саопштењу, преноси Моцарт спорт.

"Пучисти предвођени Новицом Тончевим, генералним секретаром Савеза Јованом Шурбатовићем и Ненадом Бјековићем доказали су да им ништа није свето, почев од статута Фудбалског савеза Србије, а закључно са интересом фудбала на овим просторима. Своју бахатост покушали су да демонстрирају кад су у СЦ ФСС у Старој Пазови одржали самоиницијативну седницу Извршног одбора, на којој су донете ништавне одлуке".

Пантелић наводи да седницу ИО ФСС може да закаже само председник Савеза, заменик председника, односно почасни председник уколико заменик председника није изабран.

"Првобитно је седница Извршног одбора била заказана за понедељак, али током викенда сви чланови ИО благовремено су били обавештени о промени термина и нова седница требало је да буде одржи у четвртак, 27. маја. Супротно томе, одређени број чланова ИО окупио се данас у СЦ ФСС у Старој Пазови како би самоиницијативно одржао седницу Извршног одбора? Морам да нагласим да сам на основу одредби статута ФСС сменио неколико чланова Извршног одбора и на њихово место поставио нове. Ипак, одржан је самоиницијативни састанак, који они назијају седницом ИО, чију су већину чинили претходно смењен чланови. Подсећам, седницу ИО може да закаже само председник ФСС, односно заменик председника или почасни председник. Такође, заменик председника Савеза може бити изабран само на основу предлога председника ФСС. Дакле, ова седница ИО одржана је на нерегуларан начин, па су и одлуке које су том приликом донете ништавне", каже Пантелић и додаје:

"Ово је нелегитиман акт свих бивших чланова Извршног одбора. Они ће бити кривично гоњени због овог криминалног чина и непоштовања статута Фудбалског савеза Србије. Под лупом правде посебно ће се наћи персона која је отуђила и злоупотребила печат Савеза. Јавност у Србији мора да буде упозната са планом беспризорних каријериста да се спречи остварење Пантелићеве идеје за оздрављење српског фудбала, као и да се заустави његово даље бламирање у европским и светским оквирима. Бјековић и његова булумента годинама уназад седе на одговорним функцијама у Савезу, а да притом прстом нису мрднули како би се спречиле нечасне радње у домаћем фудбалу. Зна се кога су навијачи својевремено терали из клуба због 'одговорног рада'. Такође се зна ко је и колико дао српском фудбалу. Време је да се уз помоћ државних органа једном заувек стане на пут криминогеним структурама у српском фудбалу".

"Доста је било муља у ком годинама плива наш фудбал. Доста је било упозорења од УЕФА о нечасним радњама у српском фудбалу. Мучно ми је да слушам приче о лошем квалитету Суперлиге. Шта да радим? Да седим по страни и гледам како се појединци бахате?! Не, ја нисам од тих и сви који ме познају свесни су да сам спреман на жестоку борбу. Нећу да дозволим мафијашкој хоботници да преузме српски фудбал и са њим ради шта јој се прохте. За своју земљу и фудбал у нашој Србији спреман сам и живот да дам. О нечасним радњама ове "стручне господе", као и о свакодневним притисцима које сам трпео и за шта постоје докази тек ћемо говорити", закључио је Пантелић.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Palilulac
Pazi sad,on nece da da srpski fudbal... Hahahahahahhahahahaaahhhahahaaa
Navijači
Kompletan vrh FSS pohapsiti i zabraniti im bavljenje fudbalom doživotno!!! NEMANJU VIDIĆA ZA PREDSEDNIKA...
PARTIZANOVAC
Braniš ti fotelju i "masnu"platu!VIDIĆA ZA PRESDNIKA ILI ZVATI UPOMOĆ FIFU,UEFU!
kuka
lizao si pantela sa tim istim ljudima i VIDICA prozivao.Nisi nista bolji od njih
Sale
Pa do juče pljuvao Vidica, branio KOKEZU.. Sve ste upropastili za vreme Kokezinog mandata!! Nameštali utakmice radi kladionica, menadzerises, pustili Pazar da udje kao 10 u ligu... A danas u 12 je PAZARU istekao rok da podmiri dug od 1,5 miliona evra sto oni nisu uradili... Da vidimo da li će opet ostati u ligi?!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.