Почетна / Фудбал / Репрезентација

Пикси потписује после раскида са Кинезима

Извршни одбор ФС Србије прихватио предлог да Драган Стојковић буде селектор а репрезентације
ФОТО: Н. Неговановић

Извршни одбор ФС Србије јуче је прихватио предлог Марка Пантелића, заменика председника ФСС, да Драган Стојковић Пикси постане селектор А репрезентације. Остаје међутим, да се дефинишу финансијски детаљи због чега уговор није потписан.

Стојковић ће се обавезати на сарадњу до краја 2023, односно краја квалификација или Европског првенства у Немачкој у случају да Орлови изборе учешће.

На јучерашњем скупу није дефинисано колика ће бити Пиксијева плата, јер то зависи од договора новог селектора о раскиду сарадње са претходним клубом из Кине.

По ранијим информацијама Стојковић би требало да зарађује 600.000 евра годишње, уз бонус од милион европске валуте у случају да одведе Србију на Светско првенство 2022. у Катар.

У завршним разговорима о финансијским детаљима ФСС ће представљати председник Славиша Кокеза и генерални секретар Јован Шурбатовић.

Новом главнокомандујућем на клупи Орлова остављано је да сам изабере сараднике. У стручном штабу би требало да буду Стеван Стојановић као директор и у улози тренера Братислав Живковић, Жарко Ђуровић, Марко Перовић, Александар Коцић и стручњак за кондицију Јапанац Катшухито Киноши.

До краја недеље Стојковић би требало да буде промовисан у селектора. Времена нема много, можда већ следеће седмице Пикси ће објавити списак за прве квалификационе утакмице против Републике Ирске 24, Португалије 27. и Азербејџана 30. марта (прва два меча су у Београду, трећи у Бакуу). 

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nisevac
tolike pare bacene uzalud! on ce da odvede reprezentaciju n aprvenstvo kad ja budem predsednik drzave!!!!!!!!! znaci nikad!
Nenad B.
Hoće li se to desiti pre 24.marta?
djux
da vidi kolko ce jos da iskuka od kineza za raskid pa tek da dogovaraju platu za fss ali ko sto rece plata nije problem ja to radim iz ljubavi a vi ga velicajte i hvalite,0 od coveka a tek strucni stab oko njega nam garantuje uspeh?daj boze da gresim ali mislim da smo pukli totalno sa njima....
Tima
Neka Koki I njegova klapa potpisu raskid.. Selektor nije sporan. Sporan je nivo srpskog fudbala,.. Namestaljke, kombinacije. Lose za gledanje, zato I nemamo igraca iz domace lige za ja I klub, reprezentaciju.. Ostavke za sve neuspehe i lose sto radiate u Savezu. Bruka
inđa
Братислав Живковић, Жарко Ђуровић, Марко Перовић, Александар Коцић veoma iskusan i uspešan stručni štab nema šta dokazani i provereni stručnjaci ha,ha,ha.ha
djux
pixetin strucni stab vodu ne moze da donese milosevicu i krstajicu,dok si 50 i vise god zvezdanini kadrovi u fss eto kako prolazimo,vasa madjija bese predsednik a dejo genije selektor kad nas nakanta nikad jaci azerbejdzan samo mali primer da se podsetis ili hoces jos koji?
Panonij@indja
Mislim da u svom niku izbacis slovo i a stavi slovo M. vise ti odgovara Inace u stabu trebali su biti provereni strucnjaci tipa milosevica,krstajica i ostalih bunkerasa

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.