Почетна / Фудбал / Репрезентација

СЕЛЕКТОРУ ИСТЕКАО УГОВОР - Спасић: Не знам да ли остајем

Никакав званичан разговор нисам обавио са челницима савеза око уговора који ми је истекао 30. новембра
ФОТО: М. Спасојевић

Игор Спасић, селектор омладинске репрезентације Србије, још није добио продужетак уговора са ФСС упркос одличним резултатима на пријатељским утакмицама, док су квалификације са јесени одложене за пролеће. Јуче се пронела вест да ће Спасићев наследник бити некадашњи члан стручног штаба Радомира Антића, Александар Рогић.

- Никакав званичан разговор нисам обавио са челницима савеза око уговора који ми је истекао 30. новембра. Имам супер сарадњу са Гораном Гркинићем и Владимиром Матијашевићем. Не видим никакав разлог да се сарадња не настави – зачуђен је Игор Спасић био позивом и питањем.

Да ли је разлог ваше могуће промене долазак новог спортског директора Николе Лазетића?

- Нисам имао додирних тачака са Лазетићем. Колико знам предложен је наставак сарадње. Могуће да нови спортски директор има другачије  планове. Амбиције су нам биле да освојимо првенство Европе. Оптимизам сам базирао на чињеници да смо победили Немачку, једну од најјачих селекција у Европи. Претходно на турниру у Израелу до финала смо дошли после боље игре од домаћина. За дику је нерешен скор са Италијом, вицешампион Европе, као и две победе над Северном Македонијом за укупан скор од 9:1.

Све побројано било би можда и боље да сте имали комплетан играчки кадар?

- Хвала на запажању. Располагао сам са 60 одсто играча које сам планирао. Кад сам преузимао тим, речено ми је да је реч о мање атрактивној генерацији.

Поред свега побројаног зачуђује вас потенцијална одлука ФС Србије?

- Као човеку који је 25 година у фудбалу дужност ми је да се захвалим на свему. Свестан сам да живот тече даље. Током мог мандата на селекторској функцији, претходно и у клубу, напредовало је и афирмисало се много играча. Ако је ово крај онда одлазим уздигнуте главе. Срећан сам, јер сам промовисао момке који су будућност српског фудбала – истакао је Спасић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Laza
A zasto je Stolica ostao selektor?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.