Почетна / Фудбал / Репрезентација

НЕКА ДРУГА ПРИЧА - Орлови чекају Мађарску (20.45, САСТАВИ)

Селектор репрезентације Србије, уочи вечерашњег дуела са Мађарском осврнуо се и на успех у Норвешкој
ФОТО: И. Веселинов

Без камена на срцу, оптерећења присутног још од новембра прошле године кад је било јасно да ће до првенства Европе моћи да стигну само преко баража, репрезентацитивци Србије дочекују вечерас Мађарску у трећем колу Лиге нација. Сјајном одрађен посао у Норвешкој нашој јавности вратио је веру у Орлове, што би Тумбаковићеве изабранике требало да још више мотивише за сваку утакмицу.

Селектор нашег државног тима, први пут одговарајући на питања новинара после повратка из Осла, није био расположен да се осврће на чињеницу да је део медија практично отписао Србију уочи окршаја са Норвежанима. Одличну игру на „Улевал стадиону” Љубиша Тумбаковић приписује мотивацији и доброј припреми меча:

- Једно без другог не иде. Тријумф је плод рада наше скаутинг службе, мотивације појединаца, целе групе и атмосфере. Условно речено прорадио је инат, јер су нас многи пустили низ воду. Дошли смо до максимума, испољили смо жељу, хтење, амбицију, велику  концентрацију на резултат. Ако сублимирамо све то јасно је због чега смо победили.

Искусни стручњак не боји се еуфорије, по повратку из Осла цео тим је почео да размишља о окршају са Мађарском.

- Пласман у финале баража може да нас само још више мотивише. Врло  смо свесни позиције, направили смо један мали корак ка циљу. Све што треба да направимо у вези првенства Европе долази после гостовања у Истанбулу у среду.

Тумбаковић признаје и да су његови изабраници пуни самопоуздања пред наставак Лиге нација и одлучујући меч за учешће на континенталном шампионату 12. новембра против Шкотске у Београду. Од охрабрених Орлова се стога већ вечерас у дуелу са Мађарима очекује да наставе путем утабаним у срцу Скандинавије.

- Скаутирали смо комшије, гледали последњих петнаестак њихових утакмица. Мађарска је мењала распоред играча, примењивала различите формације, против нас би требало да игра слично као у Софији. Наш наредни противник има висок посед лопте, победио је две утакмице као гост. Меч би требало да буде добар. Обе екипе ће да изађу на терен са великим дозом одговорности, али и растерећења јер смо прошли полуфинале баража.

Србија је у Ослу после 120 минута дошла на корак до ПЕ, Мађарској је у Бугарској за победу било довољно пола сата краће време.

- Можда смо се више оптеретили од ривала, али то неће морати да се осети на терену. Доста тога зависиће од наше физичке припремљености. Уложили смо максималан труд да спремно дочекамо дуел са Мађарима.

Наспрам одбране Орлова стајаће нападачи одрасли у нашој земљи Немања Николић и Филип Холендер.

- Имам јако позитивно мишљење о Николићу и Холендеру. Обојица су  сјајни играчи, представљаће латенту опасност по нашу екипу.

Наша репрезентација истрчаће вечерас на стадиону „Рајко Митић” у измењеном саставу у односу на гостовање у Норвешкој. Капитен Александар Коларов нема право да игра због црвеног картона из меча са Турском. Остале промене у тиму Тумбаковић није хтео да открива.

- Не постоје главни или играчи из другог плана. Од овог сусрета практично почињемо да се припремамо за најбитније - финале баража 12. новембра – потврдио је селектор Србије да му је и двобој са комшијама из различитих разлога вишеструко битан.

Марко Роси, Италијан на селекторској клупи Мађарске, најавио је велике промене у тиму у односу на онај који је минулог четвртка победио Бугарску (3:1) у полуфиналу баража Ц Дивизије Лиге нација.

- Играће сигурно шест-седам нових играча. Морамо да освежимо тим после напорне утакмице у Софији - рекао је Роси.

Тим који је играо у Бугарској је вероватно најјачи који Роси може да састави. Селектор Мађарске је избегао да прокоментарише да ли је одлуком о промени тима већи акценат ставио на пласман у финале баража него на меч Лиге нација.

- Не желим да се бранимо. Не намеравамо да играмо на контранападе. Желимо да играмо добру утакмицу и да победимо, ако можемо. Тим који ће играти направљен је да испуни тај план.

Италијан је показао велико поштовање према српској селекцији.

- Србија је фаворит, посено јер игра на свом терену. Празне трибине не поправљају нашу позицију. Србија има одличне играче који играју у најјачим лигама, искусне и квалитетне. Лично ћу бити задовољан и нерешеним резултатом, али ћемо урадити све што можемо да победимо и да останемо близу Русије - рекао је Марко Роси, селектор Мађарске.

Семафор 3. кола Лиге нација (Б дивизија - Група 3):

20.45: Србија - Мађарска

20.45: Русија - Турска

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

heh
Dobro je, vec sam se brinuo da posle Norveske da necemo i od fudbalera poceti da ocekujemo neke rezultate...
Da bar
Ispadnemo, pa ako ne mozemo da ih gledamo.
007
Hoće li se neko setiti da je Duća protiv Norveške odigrao 70 meč za reprezentaciju kad već u prenosu nije pomenuo komentator pa da mu danas dodele bar bombonjeru a dres uramljen ne moraju sad već kad pobedimo Škote i konačno odemo na EP a Duća da igra do i na SP u Kataru gde bi prešao 100 utakmica za A reprezentaciju
ne lupaj
Da je Tadicu nadimak Duca zna ceo Novi Sad.
tamo neko
@007, Ko ti je taj "Duca'? Znamo da Vlahovica zovu Duca a za ovog "tvog" ne znam .... jedino ako si mislio na Tadica ali njega ama bas niko ne zove tako!
JNA
Velika sramota je da utakmice nacionalnog tima ne prenosi nacionalna tv. A hocemo da razvijamo nacionslni kult. Pogledajte ostale.valo se premos daje nekoj nepoznatoj tv Sramota drzavo u Hrvatskoj kad igraju kockasti ceo dan specijslne emisije o reprezentaciji..Kome mi ptipadamo.....
pa
Kad mi budemo svetski sampioni bice tako i ovde. Ove blamaze ja ne zelim da placam.
joca
U pravu si potpuno reprezentacija se udaljava od svog naroda jer vecina nemoze da je gleda na televiziji
Željko Pavlović
Hoćemo pobedu. Hoćemo 4-3-3. Mladenović umesto Kolarova. Tadić kapiten, a Sergej zamenik.
Marko Pavlović
Molim?!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.