Почетна / Фудбал / Репрезентација

ПЕНАЛ - Лекција професора Тумбаковића

Увођење врсних техничара у тренуцима физичког пада Норвежана представљало је потез за дефинитивно одлучивање утакмице...
ФОТО: fss.rs

Пише: Зоран Стојадиновић

Страховали смо од Халанда, слушали бајке о Одегарду и, како је време пролазило, помало губили веру у државни тим – увек спреман да разочара кад не сме, тек понекад заблиста кад се очекује. И онда се све променило.

У новим белим дресовима као да су играли неки други репрезентативци – не они који су нас толико пута изневерили кад смо сви у њима видели победнике. Свакоме ко је синоћ гледао фудбалски неравноправну битку између инфериорне Норвешке и нестварно добре Србије, а бар мало се разуме у фудбал, било је јасно да тајну српског васкрснућа чува селектор Љубиша Тумбаковић. Професор фудбала – кључна и најјача наша карика.

Мењање играча и формације на претходним утакмицама будило је сумњу скептика да ли је селектор Србије изгубио конце у тражењу идеалног тима. И синоћни на Улевал стадиону разликовао се од свих претходних... Са дебитантом Ристићем на позицији левог бека и још два изненађења у вези – Гудељом на позицији задњег везног и Ђуричићем иза шпица Митровића...

Све у прилог новој сумњи, све док у Ослу није почела утакмица које ћемо се дуго сећати не само због победе извојеване након нама својствене драме већ и због заиста јако добре игре изабраника Љубише Тумбаковића. У првом полувремену толико супериорних да резултат 0:0 после сијасет израђених акција и шанси репрезентативаца Србије, делује као неслана шала.

Кад на тако важној утакмици за 90 минута гостујући фудбалери седам пута шутирају у гол и још осам пута поред статива, а домаћин упути три директна шута ка голману и само пет ван оквира гола, јасан је однос снага на терену. Валоризован тек у продужетку утакмице мајсторијом Сергеја Милинковић-Савића.

Неочекивано су се на клупи за резерве нашли доскорашњи стартери Лука Миливојевић и Сергеј Милинковић-Савић. Увођење врсних техничара у тренуцима физичког пада Норвежана представљало је потез за дефинитивно одлучивање утакмице...

Човек који је индолентношћу у репрезентативном дресу од Светског првенства у Русији 2018. до синоћ нервирао љубитеље фудбала крај тв екрана и на трибинама, у Ослу је вратио дуг и нацији и селектору Тумбаковићу који је за разлику од неких претходника, ипак веровао у дечка с најдужим презименом на свету, али и знао да га натера да покаже колико може и због чега Италијани тврде да његове ноге вреде 100 милиона евра.

Лекције фудбалског професора Љубише Тумбаковића... Противничком стратегу, својим репрезентативцима, али и колегама...

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

svi mi izigravamo seletore i menadzere...pa cu sei dozvoliti neo vidjenje.....u sportu ja najbitnije izgaranje na terenu bez bzira da li si na njemu 10 ili 90 minuta.....srbija je igrala vao jer je vuao mitrovic ao i uvek....neao ih sramota da ga gledaju i da se vuku po terenu....on j ono sto je bio vanja grbic u odbojci, igor milanovic u vaterpolu i nei i graci iz osarase reprezentacije....psiho motivatori.....bez njih nema rezultata tim bez radilice, motorina, nema sanse za uspeh....naravno zavisi od gomile cinilaca a ne samo od toga. ja bih birao mitra pre bilo oga jer deco gori u svaoj utamici..i steta sto nije ove godina otisao u nei tim gde postoji neo da ga hrani loptama....
samo glinas...
"udbaš",ovde je reč o reprezentaciji Srbije ,a ne o politici!Ti i onaj"pernzioner" stalno pričate o jednom klubu,a ne shvatate da je fudbal za nas obične smrtnike i dalje"Navažnija sporedna stvar na svetu",a politički pamfleti,najomraženiji!
Udbaš
Jesi genije,ja mislim da ŽIGIĆA,ODMAH POD HITNO TREBA ZA SELEKTORA POSTAVITI, sa njim garant PRVACI I EVROPE I SVETA!!! Ali da se manemo šale, samo podatak da DVADESET GODINA NISMO BILI NA EVROPSKOM PRVENSTVU GOVORI, DA SMO MI TREĆERAZREDNA FUDBALSKA NACIJA !!!Dakle ,mi na ,evropsko ili svetsko prvrnstvo možemo da se plasiramo samo SLUČAJNO !!To se uglavnom i desi jedmom u DESET ILI DVADESET GODINA!!! Tako smo i sada,glatko ispali u kvalifikacijama ,a baraž smo dobili kao PRVACI TREĆE EVROPSKE LIGE ,u koju ćemo naravno opet ispasti!! Dakle to je nivo našeg fudbala, treća evropska liga, naše timove i KIPRANI IZBACUJU,i onda se veličaju pobede nad, jermenima,norvežanima, litvancima..., i naravno vanserijske igre nameštenih utakmica po srpskim livadama!U prvenstvu u kome jedan klub SVAKE GODINE MENJA SISTEM TAKMIČENJA, sam sebi dodeljuje JEDNOGLASNO TITULE,savez koji vode VOĐE NAVIJAČA ISTOG KLUBA, boljem se i nije nadati, a sve uz GROMOGLASNU podršku big ŠEFA i "slobodnih medija" !!!!
@@vickasti
Vidim, "uspesno" ste osvojili Evropu, ali dobro, dali ste gol hahaha
@vicksasti
Ne brini ti za nas, mi smo golove iz igre davali i jednom Real Madridu u finalu KES, za razliku od jednog drugog klubcica iz komsiluka koji nije centar presao protiv osrednjeg tima i igrao sramotno 120 minuta.
Прикажи још одговора
Debeli
Zasto mora da trenira bilo koga na zapadu da bi se razumeo u fudbal ? Posebno Srbe ne cene pa cak i kad je u pitanju jedan Nikola Tesla , a o osporavanjima npr. Novaka Djokovica i da ne govorim .Zato ti lepo nama napisi svoje puno ime i prezime da vidimo od koje si fele !!!!
Ma pusti ga
To za zapad možemo da uzmemo da je zbog bogatstva država i klubova, fudbalska elita u zapadnoj Evropi. Ali reći da Mitrović i Tadić sinoć nisu dobro odigrali, može samo totalna fudbalska neznalica koja u fudalu, osim rezultata (golova) ne vidi ništa više. Njih dvojica su svo vreme bili udvojeni, takoreći kompletna odbrana (4 igrača) su čuvali njih dvojicu. Pa se zato Đuričić mogao razigrati, a kasnije SMS davati golove. Ali šta reći, taj koji se potpisuje kao GROB (u nazad čitano) misli da je fudbal to što se zove da igraš u Real Madridu.
zenjabbk
Ako je on profesor,ja sam onda neki veliki Dr.mr

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.