Почетна / Фудбал / Прва лига

Максимовић усрећио Крагујевчане против љутог ривала Смедерева, Графичар опет лидер

Против индиспонираних „оклопника”, Крагујевчани су од почетка кренули агресивно и на крају заслужено поделили радост са присталицама
ФОТО: М. Спасојевић/penal.rs
Смедерево – Раднички (Кг) 0:1 (0:0)
Стрелац: Максимовић у 55. минуту. Стадион Смедерева. Гледалаца: 800. Судија: Данило Николић. Помоћници: Александар Владић и Петар Радић. Жути картони: Рнић и Ђорђевић (Смедерево), Петровић, Никодијевић, Ковачевић, Максимовић, Филиповић (Раднички). Црвени картон: Филиповић (Раднички).
СМЕДЕРЕВО: Трифуновић, Марковић (од 53. Илић), Стојковић, Мирков, Ђаковић, Мршуља, Рнић, Станимировић, Јовковић, Басрак, Бајић (од 57. Ђорђевић).
РАДНИЧКИ: Раичевић, Мијатовић, Петровић, Никодијевић, Ковачевић, Видовић (од 89. Поповић), Варјачић, Максимовић (од 64. Грбовић), Здравковић, Илић (од 73. Рађен), Филиповић.

 

До одласка на одмор ништа се значајније није догодило, а у 55. минуту пала је одлука о победнику.

После велике гужве у казненом простору Смедереваца лопта је дошла до слободног Максимовића који је из близине снажним шутем погодио мрежу и одлучио шумадијски дерби.

Кренули су домаћини нешто ангажованије, а лопта је после волеја Јовковића завршила изнад гола гостију који су у 72. минуту остали без Филиповића.

До краја, играло се на половини гостију, који су одлично организованом одбраном осујетили све покушаје посрнулих „оклопника”, а последњи покушај Ђаковића завршио је крај стативе.

Семафор двадесетог кола Прве лиге Србије:
Раднички (П) – ОФК Жарково 2:3 (Петровић 11, Спасић 23 – Шкорић 30, Николић 36, Петровић 72. једанаестерац)
Нови Пазар – Колубара 0:0
Графичар – Будућност (Д) 2:0 (Конатар 48, Станојев 67)
Смедерево – Раднички (Кг) 0:1 (Максимовић 55)
ОФК Бачка – Металац 3:1 (Ратковић 51, Жакула 56, Крстић 84. једанаестерац – Савић 16)
Кабел – Златибор 0:0
Динамо (Вр) – Синђелић (Бг) 4:1 (Стевановић 10, Величковић 25, Недељковић 55, Петровић 77 – Ђорђевић 66)
Земун – Трајал 2:1 (Павловић 30, Стојановић 43 – Кецап 48)
Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

sigedn
Kazete "sumadijski derbi" Iznenadio sam posto sam ocigledno propustio selidbu Smedereva iz Podunavlja u Sumadiju. Vas izvestac izgleda ima slabu orijentaciju u geografiji srpskih pokrajina
Севера део
Шумадија,Мачва,Топлица,Рашка....нису српске покрајине.И,ти изгледа ниси сигуран у то што пишеш.Српске покрајине су Косово и Метохија,и Војводина.
nenad sd
od kada je Smederevo u Sumadiji?? pa sumadijski derbi? nema ispadanja iz lige, tako da sve ostaje isto,ili cak mozda ispadne jedna ekipa..
Operski pevac
Gledao sam smederevo tri puta i ne shvatam da ekipa koja u sastavu ima Trifunovica,Basraka,Mirkova i extra igraca Jovkovica se bori za opstanak.Inace liga ove godine odlicna.Zlatibor i Graficar prijatno iznenadjuju odlicnim igrama.Kolubara i Kabel mi se najvise svideli,ostali toplo,hladno.Trajal ima potencijal posle promene trenera uz par pojacanja da se priblizi vrhu.
Tiosav
Nikad zanimljivija liga. Sad i Zemun moze do plej ofa. Od timova iz vrha niko nije siguran da ce tu i da ostane. Samo su Dobanovci vidjeni za ispadanje jer su slab tim i Smederevo zbog ko zna kojeg namestanja po redu, pa su se savezu smucili
xaxa
Ako tako gledas pola Bg timova poput zarkova,sindje,ostalih treba out iz lige iz znanih razloga
Miloš
Sram vas bilo,sudijska organizacijo koju kadrira polusvet iz Beogradskih klubova..kako je danas opljačkan jedan od retkih normalnih klubova u Srbiji,Radnički iz Pirota, to je strašno bilo.Nepostojeći penal,gol za Žarkovo kome prethodi nepostojeći faul,ofsajd se pušta Žarkovu,crveni karton za pogibeni start se ne svira Žarkovu,fantomski ofsajdi i faulovi koji seku akcije Pirota koji je to je posle današnje utakmice definitivno najkvalitetnija ekipa prve lige...sramoootno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sportski Žurnal,ovi komentari su u službi fudbala,objavite ih

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.