Почетна / Фудбал / Прва лига

Кокеза и Бјековић посетили Врање: Динамо сада може да рачуна и на подршку града

Од избора за првог човека фудбалске организације, први пут је Славиша Кокеза посетио југоисток Србије и дојучерашњег суперлигаша
ФОТО: М. Митровић

Славиша Кокеза, председник ФС Србије, у пратњи челника Врања и Динама, обишао је стадион Јумка, где игра нови-стари прволигаш.

Стадион је у добром стању, Динамо сада може да рачуна и на подршку града, па остаје да на терену пружи максимум. Терен је мерило снаге – истакао је Славиша Кокеза.

Драган Антић, председник Динама, открио је о чему се разговарало са руководством града и челницима ФСС:

Захвалан сам председнику Кокези што нас је посетио. Био је са Ненадом Бјековићем, легендом југословенског и српског фудбала, а пружили су подршку Динаму, у нашој жељи да се вратимо у елиту, јер Врање заслужује суперлигаша. Испунили смо основне стандарде за стадион и договорили смо се са градом око начина финансирања клуба. Велику захвалност дугујемо и Александру Вучићу, председнику Србије, преко града нам је обезбедио неопходна средства.

Антић је нагласио да су решене несугласице на релацији град – Динамо, као и да су финансијски проблеми сада прошлост:

Славиша Кокеза је рекао да Динамо и град морају да буду на истој линији и да је неопходна сарадња, а овај сусрет је то и потврдио. Сви имамо један циљ, да Динамо од следеће године поново буде у одабраном друштву. Врх града стао је иза Динама и пружа пуну подршку, па смо прегрмели најгоре. Ове сезоне играли смо са минималним буџетом, али сада смо успели да решимо финансијску ситуацију, тако да Динамо не би требало да има било каквих проблема на том пољу.

Врањски прволигаш  ће 13. јула отићи на други део припрема, али локација је и даље неизвесна.

Уколико решимо папирологију на време могуће је да се преселимо у Словенију, али није искључена ни могућност одласка у Охрид. До 10. јула, када очекујемо да будемо комплетни, слика ће да буде јаснија.

Динамо су до сада напустила деветорица играча, али из клуба поручују да се активно ради на појачањима.

Преговарамо са неколицином и у наредном периоду очекујемо долазак најмање петорице. Прикључећемо и петорицу омладинаца, па рачунамо да ће у даљој будућности костур тима бити из Врања – јасан је Драган Антић.

Нови стадион и за Европу

На састанку у згради градске управе Врање, на којем су били градоначелник др Слободан Миленковић, државни секретар Министарства привреде Драган Стевановић, председник Динама Драган Антић и гости из ФСС Славиша Кокеза и Ненад Бјековић, договорена је изградња новог стадиона.

Почетак радова предвиђен је за крај ове године. Стадион ће имати капацитет од 8.000 места, уз неопходне стандарде УЕФА, па ће у овом делу Србије, у блиској будућности, моћи да се играју и европске утакмице.

Град Врање и Динамо су посебно захвални Министарству привреде и ФСС на помоћи и значајном делу средстава које ће одвојити за овај пројекат, од великог значаја за фудбал на југу Србије и додатни мотив за Динамо да поврати статус суперлигаша” – каже се у саопштењу Динама.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kako
Kako uopste stoje i razgovaraju sa covekom koji je odlukom FSS kaznjen sa godinu i po dana zabrane vrsenja bilo kakve funkcije u fudbalu?
Peconi
Odlična vest za Dinamo. Još da prevaziđu i najveću prepreku na putu oporavka, a to je da konačno vide leđa čuvenom Recku Antiću, uspeh i povratak na stare staze će biti mnogo izvesniji.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.