Почетна / Фудбал / Прва лига

Тражи се власник и финансијер Новог Пазара, Роберто Нава најконкретнији

Чланови управног одбора Новог Пазара почели разговоре о будућем власнику и финансијеру клуба
ФОТО: С. Жупљанин

Чланови Управног одбора Новог Пазара почели разговоре о будућем власнику и финансијеру клуба.

– У ситуацији када је Нови Пазар практично био пред гашењем, појавило се неколико заинтересованих појединаца и групација са жељом да преговарају о власништву над клубом. Најконкретнији и најозбиљнији био је Роберто Нава са сарадницима. После протоколарног дела и неформалних разговора са градоначелником Нихатом Бишевцем, 1. фебруар одржан је састанак са УО на којем је требало да Нава и његов тим изложе програм и план и, наравно, понуду.

Нава је Управном одбору изнео захтеве и услове када је евентуално преузимање клуба у питању и шта све нуде у два временска интервала  – до јуна и завршетка пролећне сезоне и период после тога када би се направио дугорочнији уговор на најмање пет година.

Преговори су завршени око 13 часова и деветочлани тим Роберта Наве захтевао је да одговор добије за пет сати. Уз захвалност на доласку и  жељи да помогну клубу, Тарик Имамовић, председник Новог Пазара, у име УО рекао је да је то ултимативно кратко време и да УО мора да размотри понуду.

По завршетку ове рунде преговора људи из УО консултовали су стручњаке из области међународног права, фудбалске менаџере, као и стручне људе и правнике из великих клубова, који имају искуства са страним улагачима, спонзорима и власницима клубова. Схватајући озбиљност ситуације у којој се налази Нови Пазар, Управни одбор је преговарачком италијанско-швајцарско-српском тиму рекао да није могуће у тако кратком временском интервалу донети тако важну одлуку.

После тога, око 19 часова, поново је у просторијама савеза одржан састанак и све је ово предочено Нави и његовим сарадницима.

За УО Новог Пазара, ништа од понуђеног и предложеног није било спорно и, што је такође важно, Нава је показао изузетну љубав према Новом Пазару и клубу и велику флексибилност у преговорима.

У жељи да ради чисто, транспарентно и искрено Управни одбор је Наву коректно упознао да је једини камен спотицања процес УППР-а (унапред припремљени план репрограма, при чему би се евентуалним усвајањем деблокирао рачун клуба, а да се у наредних пет година намире повериоци којима клуб дугује новац), у који је Нови Пазар ушао због дуговања из претходних периода.

Евентуално неусвајање УППР-а значило би банкрот и гашење клуба које не би могао нико да спречи, при чему би сва средства које би Нава уложио, у односу 50:50, како су предложили, са градом Новим Пазаром, пропала.

На другој страни, обзиром да је процес УППР-а започео, улазак јаког спонзора и практично новог иностраног власника клуба могао би да обори успешност УППР-а, при чему док тај процес траје Нови Пазар не може да склопи никакав законски валидан уговор.

Због свега тога, напомињући да сви предлози и захтеви Навиног тима нису били спорни, ни место председника, спортског директора, генералног директора, тренера, помоћног тренера, координатора и тренера млађих селекција, тим- менаџера, ПР-а клуба, нити ишта друго, Роберту Нави и његовом тиму понуђен је улазак у клуб, започињање сарадње која би подразумевала могућност спонзорства на добровољној бази, а после тога, уз могући позитиван исход процеса УППР-а, да се одради професионални уговор на дужи временски период под условима које су Нава и његов тим предложили.

Уз предлоге УО за минималне измене, могућност преузимања омладинских категорија, уз услов да кадети задрже статус у лиги Србије, а да омладинци који су на прагу лиге Србије, уђу у тај ранг такмичења итд.

Преговори са Навом и његовим тимом нису завршени, како је и сам рекао, да је Нови Пазар његов град, и да ће за седам дана поново доћи са новим предлозима и идејама и као могући будући власник и финансијер клуба, али и као велики пријатељ фудбала и града Новог Пазара – каже се у саопштењу с потписом председника Тарика Имамовића.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Litl horn
Nama treba neko ko je nepismen a ima dosta para, a ti sa stručnim timom su opasnost kod njih radi crno na bijelo tu smo slabi...
Litl horn
Nezna Nava bolje da daju Naki spicaru on bi to bolje....
Knego
Ko je Roberto Nava?
Nenad
Secamo se svi onog lika iz cikaga sto je hteo slobodu pa borac pa slobodu pa svi zaboravili na njega. Tako i ovde.
zapad
Taj lik iz Cikaga se zove Turovic i ulaze kk Slobodu
Nenad
Nlormalno da se odustalo ka je covek zamisli hteo ciste papire u klubu koji preuzima,a ovi lopovi u klubovima nisu mogli da se dogovore kolki je njihov procenat i sta ce covek.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.