Почетна / Фудбал / Прва лига

Нови Пазар наставља такмичење, Тарик Имамовић нови председник

Пазарци су били без управе од 11. децембра, када су клупски челници на челу са Кемалом Мехмедовићем на скупштинској седници поднели оставке
ФОТО: С. Жупљанин, И. Веселинов

Скупштина Фудбалског клуба Нови Пазар вечерас је једногласно изабрала Тарика Имамовића за новог председника Управног одбора, а одлучено је и да екипа настави такмичење у Првој лиги Србије.

- Ово је част, али и велика обавеза и жртва свих нас. Покушаћемо да урадимо све да одржимо клуб, да останемо у лиги и поставимо јак темељ. Правићемо стратегију ослањајући се играчки на нашу базу, коју треба да стварамо. Неопходна је добра сарадња са школама фудбала, које би нам уступиле играче, уз заједнички интерес - рекао је Имамовић.

Пазарци су били без управе од 11. децембра, када су клупски челници на челу са Кемалом Мехмедовићем на скупштинској седници поднели оставке.

Имамовић је годинама био у руководећим структурама новопазарског клуба, а пре више од деценију и по обављао је и председничку функцију.

За потпредседнике су именовани Асим Пренча и лиценцирани менаџер УЕФА Дејан Башић, а у нови Управни одбор кооптирано је још 14 чланова.

Почетак припрема заказан је за сутра од 14.00 на Градском стадиону, када ће прозивку извршити шеф стручног штаба Марјан Живковић.

- Циљ је да наставимо да радимо, зато смо све ово и направили, можда мало и на брзину. Месец дана остављено је потенцијалним спонзорима да се јаве и преузму клуб, нико се није јавио. Ако се неко појави, спремни смо да му уступимо место - навео је Имамовић.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац рекао је да ће се овдашњи прволигаш и даље такмичити и да је то добра вест за љубитеља спорта, а посебно фудбала.

- Током периода који смо оставили заинтересованим спонзорима, разговарали смо са озбиљним и неозбиљним кандидатима. Нико се није јавио да жели да преузме руковођење. Град је уложио додатне напоре да финансијски подржи клуб, како би наставио такмичење - додао је Бишевац.

Он је открио да је са професионалном ревизорском кућом направљен Унапред припремљени план реорганизације клуба (УППР).

- Желимо да разговарамо са повериоцима, да им исплатимо половину дуга и избегнемо стечај и банкрот. Немамо толико средстава да финансирамо редовно такмичење и враћамо дугове. Мислим да ћемо постићи компромис с повериоцима, да не би банкротирали, а они остали без ичега. Очекујем позитивно решење. Поступак траје шест месеци, а ја се надам да ће клуб опстати и такмичити се - казао је Бишевац.

Прва лига Србије наставља се 10. марта, а Нови Пазар ће у мечу 16. кола гостовати Металцу из Горњег Милановца.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

miki
Napred Novi Pazar. Potrebni ste na fudbalskoj sceni. Puno uspeha i sreće... Miki Novi Sad

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.