Почетна / Фудбал / Прва лига

Дино Гицић објашњава зашто са браћом годинама улаже у Нови Пазар и шта су њихова очекивања

Време је да коначно станемо на крај причама оних који на сав глас трубе колико воле клуб, а и канту поликолора коју су унели у Нови Пазар су наплатили поручује Гицић
ФОТО: С. Жупљанин

Скупштина Новог Пазара најављена за наредну седмицу, могла би, уколико се изабере нови Управни одбор, да пружи одговор на питање ко ће се прихватити незахвалне и тешке улоге избављивача Новог Пазара.

Браћа Гицић, Елведин Дино, Елвир и Елмир, власници грађевинске фирме ЕРД – БАУ, са седиштем у Немачкој, у претходних шест месеци била водећи финансијери Новог Пазара, а Дино, већ на почетку приче, упознаје спортску јавност са недовољно познатим податком да са браћом није од јуче присутан у фудбалу и спорту уопште.

Три године улажемо новац у новопазарски спорт. Присутни смо у Јошаници, а паралелно смо финансијски помагали и Нови Пазар, да би у последњих шест месеци на нас пали сви велики трошкови прволигаша, толики да их је гледајући само са стране тешко и претпоставити – објашњава Дино Гицић.

Не само одзивом од стране пословних људи, Дино Гицић је незадовољан и односом појединих актера чије је делање Нови Пазар очекивао.

Све што смо фудбалерима обећали то смо и испунили. У завршници јесење сезоне обезбедили смо исплату три премије у веома кратком периоду. Лично сам им се уочи утакмица у финишу лиге обраћао, а по резултатима које смо направили јасно је да су препознали искреност и добру намеру у поступцима које смо чинили. Жалим што ФСС, који смо и писменим и усменим путем обавестили о свим дешавањима после утакмице у Добановцима, није нашао за сходно да нам се на било који начин обрати поводом одлуке да иступимо из такмичења. Самим тим што се нису удостојили да чују наш глас, с правом се питамо да ли то значи да смо им небитни? С друге стране, њихови дисциплински органи нису пропустили прилику да потрче и новчано казне тренера, играче и чланове нашег медицинског тима.

У разговору са Дином Гицићем неизоставно се наметнуло и питање, да ли би са браћом прихватио позив бившег Управног одбора и градоначелника Нихата Бишевца, о преузимању клуба.

По завршетку овог дела првенства, пљуштале су критике, а нико да дође и каже, „Ево, помоћи ћу новцем, знањем, искуством, или на неки други начин. Време је да коначно станемо на крај причама оних који на сав глас трубе колико воле клуб, а и канту поликолора коју су унели у Нови Пазар су наплатили. Да не говорим да су на утакмице долазили тако што би улазили бесплатно на службени улаз. Град је прихватио сва претходна дуговања и на тај начин обезбедио савршену полазну основу – рекао је Гицић, који је потом наставио:

Нажалост, ни после 10 дана од скупштинске расправе и јавног позива да се уђе у клуб, према нашим сазнањима, нико не показује интересовање за нови клупски почетак. Жеља нам је да се неко јави. Браћа и ја не бежимо од одговорности у овом тешком тренутку за клуб, као и до сада први ћемо притећи у помоћ и дати сваку подршку, чак и финансијску, а то нису мала средства. Свима који желе да пређу са речи на дела, упућујем позив да заједно поставимо клуб на здраве ноге и окренемо нову страницу у клупској историји.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Adi np
Nije vam ovo Nemacka, olvde moras prvo da napunis dzepove ovim u u FSS onda onim u SSS pa da podmiris ove mesetare u klubu pa tek onda premije fudbalerima i kada sve to zavrsis ako nisi bankrotirao ides opet u krug dok se ne propadnes a oni ne pronadju novog finansijera a sve ostalo su samo provereni opravdani razlozi da olpravdaju neuspeh
Pazarac
Braca Gicici su posteni momci i trebalo bi da oni preuzmu Pazar.A sto se tice igrackog kadra nema tu materijala.Osim Predraga Djordjevic desnog beka koji ne znam kako je zalutao u Pazar nema pravog igraca.Jedino mozda Arifovic ovo ostalo tuga.
Marko
Liberalna gospoda iz prethodnih komentara mogli bi da prokomentarisu i poklice "Ovo je Turksa" od strane domace publike u Novom Pazaru. Kao i druga skandiranja i parole kojima se rusi ustavni poredak ove zemlje.
Labud
@Marko - tebi je kasno bilo sta objasnjavati. Ali hajde da Labud pita kako parola moze da srusi ustavni poredak jedne zemlje? Eh kada bi mogla Labud bi srusio i ovaj poredak, i onda americki, ruski, kineski i indijski i sam zapoceo proletersku revoluciju. Kukala ti majka. Samo reci Labudu da li je mozak ispran 90tih ili si deo nove generacije?
Imad
Svako ima pravo da kritikuje ili hvali svoju drzavu... To sto si ti Srbin a ja Bosnjak ne dajem ti apsolutno za pravo da ti vise volis ovu drzavu i da si veci patriota od mene. Niti sam ja druge nacije, niti si ti prve ili obratno. Svi smo mi gradjani jedine nam drzave Srbije... Ostavi se druže Turske velika je to zemlja...hajde zajedno da očistimo ovu našu zajedničku domovinu.
Mile
I treba da napuste ligu...Jer gde god su igrali na strani bili su ispraceni nacionalistickim istupuma od strane svakog srbina.Velika nepravda se cinela i cinice se NP.Da su oni nacionalisti ne bi ni jedan srbin igrao tamo.Sramota za sve gradjane ove zemlje.I treba da traze icepljennje jer mi srbi hteli to da priznamo ili ne smo nacionalisti prvoga reda.
Najpametnije resenje
Istupiti iz lige, koja je kao i super liga, namestena od samog starta i kojoj se unapred zna ko ce biti sampion a ko ce ispasti iz lige, dakle, uzaludno trosenje i bacanje novca, kojim se samo pune dzepovi lopovima iz FSS, uz to, kada se doda, totalna diskriminacija fk Novi Pazar na svim gostujucim utakmicama, gde ga sudije redovno kasape a navijaci isprate salvama nacionalistickog i rasistickog divljanja, nastavak takmicenja bi bio bezpredmetan !
misa tumbas
jel mozes ti sada da nam ali 100% zagarantujes i kazes ali samo jedno ime !! ko ce biti prvak Srbije?? Zvezda ili Partizan sto je I normalno jel imaju bolje timove I vece budzete od svih drugih . Sto se tice diskriminacije treba da cujes I navijanje ili ti svaku rec "ekstrema" ili kako li se vec zovu pa da onda realno komentarises. Igrao sam fudbal 90`-tih kad je Pazar bio u 2 ligi ...tamo ni Barselona nebi uzela bodove veruj mi. Realnost ,realnost nam fali u ovoj drzavi

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.