Почетна / Фудбал / Прва лига

Нови Пазар иступио из Прве лиге Србије!

Управни одбор ФК Нови Пазар саопштио је да је на хитној седници донео једногласну одлуку о иступању из Прве лиге Србије, "пошто не жели да учествује у потпуно нерегуларном такмичењу са унапред познатим победницима, у којем одлучују судије по директивама одређених људи и клубова"
ФОТО: И. Веселинов

"Утакмица у Добановцима кап је која је прелила чашу. Мало је рећи да је суђење Ђорђа Максимовића из Инђије било катастрофално. Домаћин је био бољи, али не би дошао до бодова да није било помоћи судија, за које смо од пријатеља добили информације да долазе по задатку и да је утакмица унапред завршена", наводе у пазарском прволигашу.

Они су оценили да се главни судија Максимовић оглушио на скандирање ратном злочинцу Ратку Младићу вероватно због тога што на ту појаву нико не реагује ни на осталим стадионима.

"Све то је довољан разлог да иступимо из даљег такмичења, како не бисмо узалудно трошили новац града. Очигледно је да улагање новца у српски фудбал представља потпуни промашај и сигуран губитак. Верујемо да ће Скупштина нашег клуба на заседању заказаном за 8. децембар подржати ову одлуку и да ће Нови Пазар напустити такмичење", додају Новопазарци.

Утакмица 15. кола Прве лиге између Будућности и Новог Пазара завршена је резултатом 1:1, а гости су највише протестовали због једанаестерца досуђеног четири минута пре краја.

Максимовић је на тој утакмици искључио штопера Пазараца Денија Павловића, као и тренера те екипе Марјана Живковића и физиотерапеута Јасмина Џоговића, а играчима гостујућег тима показао је девет од укупно 10 жутих картона.

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Branko
B R A V O Pazarci. Od nekud mora da pocne borba protiv oovog zla u Srbiji i onoga koji sve to rezira od Super lige, pa sve do najnizih rangova. Zaposeli su sve sportske organiczacije, postavili svoje ljude ba vodeca mesta u svakoj organizaciji, ne prezaju ni od cega, casti postenja i ljudskog dostojanstva nemaju. Jedino ih interesuje, da oni budu sampioni u svakom, ali bas u svakom sportu u Srbiji. Apsolutno se slazem sa vasom konstatacijom, da "oni" odredjuju kako ce se takmicenja odvijati, ko ce u visi, a ko u nizi rang, tako da vam je odluka apsolutno na mestu. Medjutim, ako se ne obratite drugim organizacijama za pomoc (FSS, UEFA...) onda vam ovo nista ne vredi i zlo ce i dalje da hara i pustosi po sportu u Srbiji, a najvise u fudbalu.
Lord Ajvar
Bravo, meni je zao sto Borac nije uradio pametnu stvar i istupio iz lige. Ispravan potez!
Zemunac
Trebaju svi klubovi da istupe i da formiraju ligu mimo fss, a partizan i zvezda nek igraju 30 utakmica između sebe
Sva
Komentar izvanredan...samo u zadnjoj recenici se ne bi slozio.....jer se i Zvezdi i Partizanu sudi svasta..a posebno Partizanu je tacnije..
enes np
Kojoj jacoj ligi? Oni u ovoj nasoj ligi bez sudija ne mogu pola timova da pobede. U jacim ligama je prekrsaj nad Micinom penal, a penal koji je sviran Zvezdi je kontra Faul Pesica. U jacim ligama recimo sudija ponisti gol Barseloni koji je cist kaao suza greskom, ali kolo pre im prizna gol posle centarsuta iz auta. Pa ta Barsa kaze greska i jedno i drugo. Ovako Partizan i Zvezda nikada ne bi istupili i rekli, mada i ne moraju jer im se svira sve i svasta, a posebno Zvezdi.
Прикажи још одговора
Loko
Ovde je fudbal dodakao dno,koliko su ga unistavali dugo je i izdrzao
Bruka i sramota
Zbog konstatnog sikaniranja od strane sudija, Pazar treba da istupi iz lige a da kod UEFE podnese tuzbu FSS koji na sve ove lakrdije zatvara oci ! Razlozi su ocigldno otvorenu sovinizam i rasizam prema fk Novi Pazar
Pazarac
Ja se secam kako je usao,naravno neregularno,ali se secam i kako nije mogao da udje u JSL kad je zasluzivao igrom,kazem zasluzivao igrom jer nije samo jedna godina u pitanju. U svakom slucaju,vise krivim rukovodstvo Novog Pazara,za period proveden u JSL,zato sto se nisu zalili na pravoj adresi,jer FSS sigurno nije prava adresa za zalbe,zato sto je nalogodavac.
auu
Sta napisa covece.... A da se prisetimo kako je Novi Pazar uopste postao prvoligas... Da li je tu sve bilo regularno? I posle se Novopazarci bune, kao neko je bas protiv njih
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.